İngiltere İçişleri Bakanı: Ülkede çok fazla vasıfsız göçmen var

02-10-2022
Etiketler Suella Braverman İngiltere Göçmen
A+ A-

Haber Merkezi - İngiltere İçişleri Bakanı Suella Braverman, ülkede çok fazla “düşük vasıflı” göçmen olduğunu belirterek, göçü azaltma planına sadık kalacaklarını söyledi.

İngiltere’nin yeni İçişleri Bakanı Suella Braverman, İngiliz basınına yaptığı açıklamada, iktidardaki Muhafazakar Parti’nin 2019 yılındaki seçim vaatleri arasında bulunan, İngiltere'ye göçü azaltma planına sadık kalmayı hedeflediklerini söyledi.

Braverman, ülkeye göçü azaltmanın Liz Truss’ın tüm bakanlarla paylaştığı bir hedef olduğunu belirterek,  “Elimizde bu ülkeye çok fazla düşük vasıflı işçi geliyor. Ayrıca bu ülkeye gelen çok sayıda öğrencimiz var ve gerçekten çok sayıda bağımlımız var” diye konuştu.

Göçmenlerin İngiltere’ye geldikten sonra ya çalışmadıklarını ya da düşük vasıflı işlerde çalıştıklarından şikayet eden Braverman, “Ekonomimizi büyütmeye katkıda bulunmuyorlar” dedi.

Braverman ayrıca göçmenlerin sınır dışı edildikten sonra itiraz etme haklarını engelleyici bir tasarı üzerinde çalışıldığını sözlerine ekledi.

Kendisi de göçmen

Braverman’ın kendisi de Hindistan kökenli bir aileden geliyor.

1960’larda Hindistan’dan Kenya ve Mauritius’a, oralardan da İngiltere’ye göç eden Braverman ailesinin kızları Suella, İngiltere’de doğdu.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli