İngiltere'nin sığınmacıları Ruanda'ya gönderme planı pahalıya mal olacak

02-03-2024
Hemin Abdullah
Foto: Diaspora Rûdaw
Foto: Diaspora Rûdaw
Etiketler Diaspora Programı İngiltere Ruanda Göçmen
A+ A-

Diaspora (Rûdaw) – İngiltere Başbakanı Rishi Sunak'ın sığınmacıları Ruanda'ya göndermeye yönelik amiral gemisi planının 1,8 milyon sterline mal olacağı ve bu nedenle hükümetin planın uygulanmasını ağırdan aldığı belirtiliyor.

İngiliz Hükümeti Ulusal Denetim Ofisi, Başbakan Rishi Sunak'ın sığınmacıları Ruanda'ya göndermeye yönelik amiral gemisi planının, hükümetin Kigali'ye sınır dışı ettiği ilk 300 kişinin her biri için vergi mükelleflerine 1,8 milyon sterline mal olacağını açıkladı.

Buna göre, planın toplam maliyeti yarım milyar poundun üzerinde olacak.

Bu durumda İngiliz hükümetinin sığınmacı göçmenleri Ruanda'ya gönderme çabaları giderek zorlaşıyor.

İngiltere, Orta Afrika devletine kimseyi göndermese bile Sunak, beş yıllık anlaşma kapsamında kamu bütçesinden 370 milyon sterlin ödemeyi kabul etti.

Açıklamalar, başbakanların, içişleri bakanlarının ve üst düzey İçişleri Bakanlığı personelinin anlaşmanın tüm maliyetlerini "ticari gizlilik" gerekçesiyle açıklamayı neredeyse üç yıldır reddetmesinin ardından geldi.

Avrupa ve İngiltere, yasaları uyarınca programa defalarca itiraz edilmesi nedeniyle şu ana kadar Ruanda'ya hiçbir sığınmacı gönderilmedi.

Ulusal Denetim Ofisi devletin harcamalarını gözetleyen en yüksek organ durumunda.

Veriler aynı zamanda Ruanda sınırlarında çatışmaların başladığı ve ülkenin birçok Afrika ülkesiyle derin çekişmelerin içinde olduğu bir dönemde açıklandı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli