Yüzlerce göçmen Manş Denizi üzerinden İngiltere'ye ulaştı

22-03-2024
Hemin Abdullah
Manş Denizi'nde göçmen teknesi / Foto: Arşiv
Manş Denizi'nde göçmen teknesi / Foto: Arşiv
Etiketler Manş Denizi İngiltere Göçmen İnsan Kaçakçıları Fransa
A+ A-

Haber Merkezi - Soğuk havaya rağmen 500'den fazla göçmen Manş Denizi üzerinden tekneyle İngiltere'ye ulaştı. Hükümet, bu yıl ilk kez Fransa'dan bu kadar çok göçmenin ülkelerine geldiğini söylüyor.

İngiltere İçişleri Bakanlığı, yılın başından bu yana ilk kez bu kadar çok göçmenin Fransa'dan tekneyle geçtiğini söyledi. Bu ayın başında 401 göçmen daha İngiltere'ye gelmişti.

Bu yılın başından bugüne tekneyle İngiltere'ye ulaşan göçmen sayısı 4 bini buldu.

İki hafta önce Almanya'da bir insan kaçakçısı çetesi, Manş Denizi üzerinden İngiltere’ye göçmen kaçakçılığı yaptıkları suçlamasıyla çökertildi.

Bu hafta Fransa'nın çok sayıda Kürdistan Bölgesi vatandaşının vize başvurularını reddettiği, yalnızca birini kabul ettiği ortaya çıktı.

Fransa tarafından vize başvuruları reddedilen vatandaşların, daha önce İngiliz denizinde boğulan ve Fransız mahkemesinin talebi üzerine hakim karşısına çıkmak zorunda kalan çok sayıda göçmenin akrabaları olduğu öğrenildi.

Fransa'nın vize başvurularını reddetmesinin gerekçesinin bu kişilerin Avrupa'da ikamet başvurusunda bulunacakları endişesi olduğu belirtiliyor. Vatandaşların Fransız avukatı, Fransız hükümetinin gerekçesinin doğru olmadığını belirtiyor. Avukata göre gelenlerin Kürdistan'da çocukları, ailesi olduğunu ve kalmak istemediklerini düşünüyor.

Fransa'da Kürt göçmenlerin boğulması iddiasıyla açılan davada 11 insan kaçakçısının yanı sıra 7 Fransız polis memuru da yargılanıyor.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli