İngiltere’de yaşayan Kürt göçmenler için uyarı

23-03-2024
Foto: Rûdaw
Foto: Rûdaw
Etiketler İngiltere Göçmen Ruanda
A+ A-

Diaspora (Rûdaw) – İngiltere’de sığınma başvuruları reddedilen kişilere, Ruanda’ya gitmeleri için 3 bin sterline kadar para teklif edileceği basına yansımıştı. Karar resmileşmeden göçmenlerin bu konuda duyarlı olmaları gerekiyor.

İngiliz hükümeti ülkeye kaçak yollarla gelen sığınmacıların, başvurularının değerlendirileceği sürede Ruanda’da tutulmalarına yönelik başka bir girişimi hayata geçirmek istediğine dair haberler geçtiğimiz haftalarda basına yansımıştı.

Buna göre Londra hükümetinin sığınma başvuruları reddedilen kişilere, Ruanda’ya gitmeleri için 3 bin sterline kadar para teklif edileceği belirtiliyordu. Ancak bu girişimin Parlamento’da onaylanması gerekiyor.

Rûdaw Diaspora programı, ülkede yaşayan ve Ruanda’ya gönderilme ihimali olan Kürt göçmenleri “sahtecilere” karşı uyardı.

İngiltere’de son dönemde göçmenleri arayan kişilerin, Ruanda’ya gitmeyi kabul etmeleri halinde kendilerine 3 bin sterlin verileceğini söylediği ortaya çıktı.

Ancak söz konusu kişilerin göçmen karşıtı olduğu, hükümet veya Göçmen Yardımı kuruluşu görevlisi olmadıkları belirlendi.

İngiltere İçişleri Bakanlığı ve Göçmen Yardımı kuruluşu, söz konusu girişimleri kınayarak göçmenlerden bu tür çağrılara inanmalarını istedi.

Ruanda'ya göçmen gönderme planı henüz kararlaştırılmadı. İngiltere parlamentosuna gönderilen tasarı bir kez daha ertelendi.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli