İngiltere, Manş Denizi’nde 5 göçmenin öldüğü olayda 3 kişiyi gözaltına aldı

25-04-2024
Etiketler İngiltere Manş Denizi Göçmen
A+ A-

Haber Merkezi – İngiltere’de, geçtiğimiz günlerde Manş Denizi'ni geçmeye çalışan göçmen teknesinde 5 kişi hayatını kaybettiği olayla ilgili 3 kişiyi gözaltına alındı.

23 Nisan günü Fransa ile İngiltere arasındaki Manş Denizi'ni geçmeye çalışan bir göçmen teknesinde 5 kişi hayatını kaybetmişti.

İngiltere Ulusal Suç Ajansı (NCA), Çaramba günü yaptığı açıklamada ikisi Sudan, biri Güney Sudan vatandaşı olmak üzere 3 kişinin göçmenleri yasa dışı yollarla Birleşik Krallık’a getirmek ve ölümlerine neden olmak şüphesiyle gözaltına alındığını duyurdu.

Biri çocuk olan beş göçmenin boğulduğu olayla ilgili NCA soruşturma direktörü Craig Turner, "Bu trajik olay bize, bu yasadışı göçü organize eden suç çetelerini tutuklamanın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gösteriyor" dedi.

Öte yandan Fransa Sahil Güvenliği tarafından yapılan açıklamada, 110 kişinin bulunduğu teknede panik yaşandığı, 3'ü erkek, 1'i kadın, 1'i çocuk olmak üzere 5 kişinin hayatını kaybettiği açıklanmıştı.

Yerel saatle 05.00 sıralarında Wimereux kasabasından yola çıktığı aktarılırken olayın nedeninin ise bilinmediği açıklanmıştı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli