SANA: İsrail'in düzenlediği hava saldırısında bir subay öldürüldü

19-06-2024
Rûdaw
Etiketler SNA Suriye İsrail Hava saldırısı
A+ A-

Eril (Rûdaw) – Suriye devlet medyasında yer alan haberlere göre, İsrail'in bugün ülkenin güneyine düzenlediği hava saldırısında bir Suriye ordusu subay öldürüldü.

Suriye resmi haber ajansı SANA, askeri bir kaynağa dayandırarak, "Bugün sabah saat 7.00 civarında, düşman İsrail insansız hava araçlarıyla silahlı kuvvetlerimizin Kuneytra ve Dera kırsalındaki asker tesislerini hedef alan bir saldırı başlattı” dedi.

Açıklamada, "Saldırı bir subayın şehit olmasına ve maddi hasarlara yol açtı" denildi.

İsrail, neredeyse 13 yıldır süren iç savaş boyunca Suriye'de rejim kontrolündeki bölgelere yüzlerce saldırı gerçekleştirdi ve sıklıkla Suriye ordusunu destekleyen Lübnan'daki Hizbullah grubu gibi İran yanlısı milisleri hedef aldığını iddia etti.

İsrail’İn Suriye’ye yönelik saldırıları, Hamas militanlarının İsrail topraklarına büyük ölçekli bir saldırı başlattığı 7 Ekim'den bu yana arttı.

İsrail, Suriye'de kendisine atfedilen saldırılar hakkında nadiren yorum yaparken, ezeli düşmanı İran'ın Suriye’de yer edinmesine tolerans göstermeyeceği konusunda defalarca uyarıda bulunmuştu.

Haziran ayının başlarında, İsrail'in Suriye'nin kuzeyindeki Halep kenti yakınındaki hava saldırılarında en az 12 İran yanlısı milis öldürülmüştü.

Birkaç gün önce de İsrail'in, kıyı kenti Baniyas'a düzenlediği başka bir hava saldırısında iki yaşındaki bir kız çocuğu ölmüş ve maddi hasar meydana gelmişti.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli