Beşar Esad’dan Rojava ile siyasi çözüm mesajı

29-05-2024
Etiketler Beşar Esad Suriye Rojava Özerk Yönetimi
A+ A-

Haber Merkezi - Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Rojava Özerk Yönetimi ile “diyalog başlatacağını ve birkaç ay içinde sonuç alacağını” söyledi.

Suriye’de 4 Mayıs’ta Şam’da gerçekleşen Baas Partisi toplantısında konuyu gündeme getiren Suriye Devlet Başkanı Esad, “hükümetin birkaç ay içinde Kuzey Doğu Suriye (Özerk Yönetim) ile siyasi çözüme ulaşma” niyetinde olduklarını dile getirdi.

Independent Arapça’nın haberine göre Esad, Rojava konusunda “askeri çözümü dışladığını ve bölgede askeri operasyon yapılmayacağını” da sözlerine ekledi.

Esad’ın katılımcılara yaptığı basına kapalı konuşmasında Özerk Yönetim ile çözüme ulaşmanın “yıllar değil, birkaç ay süreceğini” söylediği de belirtildi.

Başkanı Esad’ın Baas Partisi toplantısında Kürtlerle çözüm bulma niyetini açıklamasına rağmen Özerk Yönetim kaynakları şu ana kadar Şam’la alış verişin dolaylı olarak sürdüğünü ancak doğrudan bir diyalog gerçekleşmediğini belirtiyor.

Öte yandan Rojava Özerk Yönetim Dış İlişkiler Ofisi Eşbaşkanı İlham Ahmed, Şam ile doğrudan bir diyalog olmadığını ancak yakın zamanda görüşme zemini sağlanacağını umduğunu açıkladı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Suriye'ye düzenlenen hava saldırısı anlarından biri. / AFP - Arşiv

SANA: İsrail'in düzenlediği hava saldırısında bir subay öldürüldü

Suriye resmi haber ajansı SANA, askeri bir kaynağa dayandırarak, "Bugün sabah saat 7.00 civarında, düşman İsrail insansız hava araçlarıyla silahlı kuvvetlerimizin Kuneytra ve Dera kırsalındaki asker tesislerini hedef alan bir saldırı başlattı” dedi.