Mısırlı ünlü aktör: Kürtleri çok seviyorum, birçok Kürt arkadaşım var

06-12-2023
Muhammed Karim
Muhammed Karim
Etiketler Muhammed Karim Suudi Arabistan 3. Kızıldeniz Uluslararası Film Festivali
A+ A-

Cidde (Rûdaw) – Mısır ve ABD arasında beğenilen bir oyunculuk kariyerine sahip olan Muhammed Kerim, Hollywood yıldızlarının da yer alacağı yeni bir film üzerinde çalıştığını söyledi. Karim, ““Kürtleri çok seviyorum, birçok Kürt arkadaşım var” dedi.

30 Kasım - 9 Aralık 2023 arasından Suudi Arabistan’ın Cidde şehrinde üçüncüsü gerçekleştirilen Kızıldeniz Film Festivali devam ediyor.

Sharon Stone, Will Smith, Johnny Depp, Naomi Campbell gibi dünyaca ünlü birçok yıldızın katıldığı festival bu yıl dünyanın ilgisini çekmeyi başardı.

“Çok başarılı bir organizasyon”

Rûdaw muhabiri Peyam Serbest’e konuşan Mısırlı ünlü oyuncu Muhammed Karim, “Güzel zamanlar geçiriyoruz. Dünyanın bir çok ülkesinden insanlar festivale katıldı ve birbirinden güzel filmler gösterildi” dedi.

Festivalde, 11’i Suudi Arabistan’dan olmak üzere 20’den fazla film yarışıyor.

Karim, “Bu yıl üçüncüsü düzenlenen festivalde dikkat çeken şey çok sayıda Suudi yapımı filmin yer alması. Yeni ve yetenekli sanatçılar görüyoruz. Çok büyük bir mutluluk ve heyecan hissediyorum” diye konuştu.

“Bu festival ile geçmiş yıllardaki festivaller arasında büyük fark var” diyen Karim, “İlk yıl pek tanınmadığı için çok sayıda kişi katılmadı. Geçen yıl da ABD’de bir film çekimi ile uğraşıyordum, bu yüzden katılamadım. Bu yıl ise çok başarılı bir organizasyon gerçekleştirilmiş. Böyle başarılı bir çalışmayı gördüğüme sevindim” şeklinde konuştu.

“Yeni bir film projem var”

“Hit Man” Yapımcısı AGC Stüdyo ile yeni bir film üzerinde çalıştıklarını belirten Karim, “Yeni bir film projem var. Hollywood’dan yıldızlar da bu çalışmada yer alacak. Filmin çekimlerinin Orta Doğu’da yapılmasını ümit ediyorum. New York ve Orta Doğu’da” dedi.

Muhammed Karim, bahsettiği yeni filmi “Ölülerin Yargısı”nın yapımcılığını da üstleniyor.

ABD'li yazar Thomas M. Hewlett, Karim'in orijinal fikrinden yola çıkarak “Ölülerin Yargısı”nın senaryosunu yazdı. Hikâye, kendi eserlerinden birinde bulunan eski bir kötülüğü bilmeden serbest bıraktıktan sonra dünyayı ve sevdiği kadını kurtarmak zorunda olan ünlü bir Mısırlı bilim adamı Dr. Şerif Hawass'ı konu alıyor.

“Kürtleri çok seviyorum”

Ünlü oyuncu Karim, Kürtler hakkındaki fikirlerini de “Kürtleri çok seviyorum, birçok Kürt arkadaşım var. Bir gün kendilerini ziyaret edeceğim” sözleri ile dile getirdi.

Muhammed Karim kimdir?

Mısır ve ABD arasında beğenilen oyunculuk kariyeri kuran aslen Mısırlı. Karim liseyi Los Angeles'ta bitirdikten Kahire’de tıp okudu.

Sinema tutkusu nedeniyle oyunculuğa başladı. Mısır filmleri ve dizilerinde başarılı bir oyunculuk kariyerine sahip oldu. Karim, Hollywood'da oyunculuk eğitimi almak üzere Los Angeles'a döndü.

İngiliz filmi "Facebook Romance" ile Monaco Uluslararası Film Festivali'nde En İyi Erkek Oyuncu ödülünü kazandı. Mısır'da beğenilen "Shahata's Store" ve "Çalıntı Öpücükler" gibi filmleriyle ünlü dünya festivallerini gezdi ve San Francisco, İskenderiye, Mısır Oscarları ve Kaliforniya'daki Arap Film Festivali'nden birçok bölgesel ve uluslararası En İyi Erkek Oyuncu ödülünü kazandı.

Filmleri ayrıca New York'ta Diaspora ve Tribeca Film Festivalleri ile Kaliforniya'da Los Angeles Film Festivali ve Arap Film Festivali'nde gösterildi. Karim ayrıca Oscar'lara ve Los Angeles - California'daki American Film Market'e katıldı.

Amerikan bağımsız filmi Storm'da başrol oynadıktan sonra Karim, yakın zamanda "Desert Crossing" ve üç İngiliz filmi Tarot, Kanlı ve Tek Aşk gibi filmlerde rol aldı.

Karim ayrıca birçok defileye model olarak katıldı, model yönetmenliği yaptı ve 1999 yılının En İyi Model Ödülünü kazandı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli