Kürtçe çekilen kısa film ‘Bavul’ festivalde ikincilik ödülünü aldı

08-12-2023
Rûdaw
Etiketler Kısa film Kürtçe Mala Bava Köyü Film 3. Kızıldeniz Uluslararası Film Festivali
A+ A-

Haber Merkezi - Kürtçe çekilen kısa film "Bavul", 3. Kızıldeniz Uluslararası Film Festivali “kısa film” kategorisinde ikincilik ödülünü aldı.  

Rûdaw muhabiri Peyam Serbest, Suudi Arabistan'ın Cidde kentinde düzenlenen festivalin kapanış gününde ödül alan filmleri duyurdu.

Buna göre 17 filmin yarıştığı Belgesel Film kategorisi ile 23 filmin yarıştığı Kısa Film kategorisi olmak üzere iki kategoride heyecanlı bir yarış yaşandı.

Peyam Serbest, kısa film kategorisinde birinciliği Lübnan asıllı Fransız kadın yönetmen Dalia Nebil'in yönettiği "Somewhere in Among" adlı kısa filmin kazandığını, Kürt filmi “Bavul"un ise ikinci olduğunu bildirdi.   

Bavul’un yönetmenliğini Rojhılatlı Saman Hüseyinpur ve Ako Zend Kerim yapmış.

Film, ailesinden kalanları çantasında taşıyan bir Kürt mültecinin çantasının çalınmasını konu ediniyor. Bavul, festival etkinlikleri kapsamında VOX Sineması'nda Saman Hüseyinpur’un katılımıyla iki kez gösterildi.

Üçüncüsü düzenlenen Kızıldeniz Uluslararası Film Festivali 30 Kasım'da başladı. Aralarında uluslararası ünlü yıldızların da bulunduğu 2.000 konuk ve katılımcı ile 10.000'den fazla ziyaretçi festivale katıldı.

Rûdaw haber ekibi de festivali takip etti ayrıca Rûdaw’ın hazırladığı "Saddam Hüseyin'i Saklamak” adlı belgesel film festivalde gösterildi.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli