'Niştiman 3' müzik grubu Paris'teki festivallerde konser verecek

03-06-2024
Rûdaw
Etiketler Niştiman 3 Kürt Kürdi Müzik müzik festivali Metal Müzik Festivali
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - "Niştiman 3" müzik grubu Rûdaw Medya Grubu'nun sponsorluğunda bu ay Fransız’da düzenlenen 3 müzik festivaline katılacak.

Rûdaw Medya Grubu’nun sponsorluğundaki Niştiman Grubu üçüncü turuna başlayacak.

Fransa'daki ilk konseri 5 Haziran'da Angers'te, ikinci konserini 6 Haziran'da Nantes'te, üçüncü konserini ise 7 Haziran'da Perrigo'da gerçekleştirecek olan grupta Hejar Zahawi, Eyub Ali, Goran Kamil, Ertan Tekin, Mustafa Talip ve Milad Muhammed gibi isimler yer alıyor.

Müzik grubunun üçüncü albümü olan "Newroz" Niştiman 3 olarak da biliniyor.

Beste ve aranje çalışmalarını Goran Kamil ve diğer müzisyenlerin üstlendiği albümün şarkılarını Eyüp Ali seslendiriyor.

‘Niştiman 1’ 2013 yılında, ‘Niştiman 2’, 2016 yılında sanatçı Dilshad Mohammed Saeed tarafından Paris’te kaydedildi. "Niştiman 3" de yine Paris’te 2020 yılında kaydedildi. Newroz ablümü 2022’de dijital mecralarda yayınlanmaya başlandı.

Albümde Kurmanci, Sorani, Zazaki, Kelhouri ve Hewrami de dahil olmak üzere Kürtçenin birçok lehçesinde eserler yer alıyor.

Dokuz şarkının yer aldığı albümdeki şarkıların isimleri şöyle:

"Anna Barikrd", "Çay Barbana", "Armeni", "Kolani teng", "Newroz", "Tantena", "Toz Dekat", "Toz Dekat – Remix" ve "Warne".

Niştiman 1 ve 2 projeleri dünya çapında 50'den fazla konserde sahnelendi. Dünya çapında yüzlerce şarkıcı ve müzisyenle çalışan Fransız şirketi Accords Croises, Niştiman projesinin yayınlanmasının sorumluluğunu üstlenmişti.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli