Baz Luhrmann: Bir Yahudi olarak burada olmaktan dolayı çok şanslıyım

08-12-2023
Rûdaw
Etiketler 3. Kızıldeniz Uluslararası Film Festivali Suudi Arabistan Jason Statham Baz Luhrmann Alia Bhatt
A+ A-

Cidde (Rûdaw) - Suudi Arabistan'ın Cidde kentinde düzenlenen 3. Kızıldeniz Uluslararası Film Festivali’ne katılan dünyaca ünlü yıldızlar ve organizatörler Rûdaw’a konuştu.

30 Kasım’da başlayan 3. Kızıldeniz Uluslararası Film Festivali 9 Aralık 2023’te son bulacak. Will Smith, Johnny Depp, Sharon Stone, Diane Kruger, Jason Statham ve Michelle Williams gibi Hollywood oyuncularının boy gösterdiği festivalde Arap dünyasının tanınan ünlüleri ve dünyanın değişik ülkelerinden de yıldızlar katıldı.

Rûdaw muhabiri Peyam Serbest, ünlülere mikrofon uzattı, tarzları ve festivalin havası hakkında sorular yöneltti.

Rûdaw’a konuşan Festival Jürisi Başkanı Baz Luhrmann, “Bir Yahudi olarak burada olmaktan dolayı çok şanslı olduğumu söylemeliyim çünkü burada grup olarak buluşuyoruz. 17 film izledik ve kalitesinden etkilendik. Biliyor musunuz, mutlu olduk, ilerledik, çok kez güldük çok kez ağladık. Bu zor dönemde film yönetmenleri ve hikâye anlatıcıları bize en önemli şeyin insan olduğumuzu hatırlattı” dedi.

Suudi Arabistan’da genç nüfusun ülke geleceği için önemli bir şans olduğuna dikkat çeken Luhrmann, “Yaptıkları şeye devam etmeliler, her şeyi çok iyi yapmaya devam etmeliler. Sevindirici olan şey şu seyirci ve festivale katılanların çoğu gençti. Nüfusun yüzde 75'i 45 yaşın altında. Gelecekleri var ve gelecekleri ellerine almış durumdalar, kimsenin onlara geleceklerinin belirlemesini istemiyorlar” değerlendirmesinde bulundu.

Hollywood yıldızı Jason Statham da önümüzdeki yıl gösterime girecek olan yeni projesi hakkında Rûdaw’a değerlendirmelerde bulundu.

Statham, “David Aray'ın yönettiği The Beekeeper adında yeni bir projem var. Aralık ayında gösterime girecek. O Harika bir yönetmen. Onunla ikinci bir film yapmaya çok yakınım, Levons Trade, Mart ayında vizyona girecek” dedi.

Ünlü Bollywood yıldızı Alia Bhatt festivale katılmaktan dolayı mutlu olduğunu ifade ederek şunları söyledi:

"Bana göre burada olmak muazzam bir şey davet edildiğimi duyunca çok ama çok mutlu oldum. Üçüncü kez düzenlendiğini biliyordum ama buraya geldiğimde hazırlıklardan ve organizasyonun iyi seviyesinden çok etkilendim. Burada olmaktan heyecanlıyım. Aynı zamanda yoğun bir programım var. Herkesin katılmak isteyeceği en önemli festival olacağını düşünüyorum."

Kürdistan halkına ne söylemek istersin sorusuna Alia Bhatt, "Onlara sevgilerimi göndermek istiyorum ve teşekkür ederim” dedi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli