Antalya’da Kürt öğrenciler linç edildi

23-02-2022
Saldırıya uğrayan gençler
Saldırıya uğrayan gençler
Etiketler Akdeniz Üniversitesi Antalya Kürt
A+ A-

Haber Merkezi – Antalya’daki Akdeniz Üniversitesi Kampüsü’de 30 kişilik bir grubun saldırısına uğrayan 3 öğrencinin hastaneye kaldırıldığı öğrenildi. Saldırının ardından kampüste konuşan bir öğrenci, arkadaşlarının “sırf Kürt oldukları” için saldırıya maruz kaldığını söyledi.

Akdeniz Üniversitesi Kampüsü’nde dün Botan Artuç, Feyzi Akan ve Hatice Tonğ isimli öğrenciler saldırıya uğradı.

Öğrencilerden Botan Artuç ile Feyzi Akan Akdeniz Tıp Fakültesi Hastanesi’nde, Hatice Tonğ’un ise, Atatürk Devlet Hastanesi’ne tedavi edildiği öğrenildi.

Sosyal medyada ve bazı haber sitelerinde öğrencilerin “ırkçı saldırıya” maruz kaldığı öne sürüldü.

Saldırıyı gerçekleştiren grubun sabah saatlerinden itibaren kampüs içerisinde Kürt öğrencilere sataşmaya çalıştıkları iddia edildi.

Olayın ardından yaralanan öğrencilerin arkadaşları saldırıyı protesto etti.

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, örğencilerden birinin, “Merhaba arkadaşlar. Bugün tam da burada, sırf Kürt oldukları için 3 öğrenci saldırıya uğradı, sopalarla, bıçaklarla. Hergün biz kampüsün içerisinde sırf en meşru taleplerimizi dile getirdiğimiz için sivil polisler tarafından takip edilirken, burada yaşanan saldırıda hiç kimse hiç birşey yapmadı ve arkadaşlarımız hastaneye kaldırıldı” dedi.

Öğrenci genç, “Bu saldırıyı düzenleyen ve kendisine ‘Teşkilat’ diyenler çok iyi bilsin ki biz buradayız, varız. Her türlü baskıya, zulme, asimilasyona karşı gençlik olarak direniyoruz” diye konuştu.

Ardından grup, “Akdeniz faşizme mezar olacak”, “Faşizme  karşı omuz omuza” diyerek slogan attı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli