Kürdistan Gazeteciler Cemiyeti Rûdaw muhabirine yapılan saldırıyı kınadı

3 saat önce
Rûdaw
Etiketler Kürdistan Gazeteciler Cemiyeti Rûdaw Rûdaw İstanbul muhabiri Rawin Sterk Basın özgürlüğü
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Kürdistan Gazeteciler Cemiyeti, Rûdaw İstanbul muhabiri Rawin Sterk’in dün İstanbul Adli Tıp Kurumu önünde haber takibi yaptığı sırada Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İstanbul 1. Bölge çalışanı olduğu öğrenilen bir kişi tarafından engellenmesini kınadı.

Kürdistan Gazeteciler Cemiyeti, basın özgürlüğüne yönelik yapılan saldırı hakkında açıklama yaptı.

Kürtçe yapılan söz konusu açıklama şöyle:

“Bu olayı Kürdistan Gazeteciler Cemiyeti adına kınıyoruz. Rûdaw'a yönelik saldırı ve engelleme ilk saldırı olmadığı gibi bu zihniyetle devam edilirse son da olmayacaktır. Birkaç yıl önce bu konularda eleştirilerimizi ve kınamalarımızı yetkililerine iletmiştik. Ancak bu sistematik saldırıların devam ettiğini görüyoruz.

Görüntülerde güvenlik güçlerinin kameralarından rahatsız olmayan kişilerin Kürtçe anonslardan rahatsız oldukları açıkça görülüyor. Güvenlik güçlerine “onlar polistir, işlerini yapıyorlar” diyorlar ama gazetecilerin de işlerini yaptıklarını unutuyorlar. Rûdaw'ın politikasını onaylamayabilirler ama Kürt medyasına kimse saldıramaz.

Meydana gelen saldırıyı kınıyor ve sorumluları bu olayın son olması için göreve çağırıyoruz. Eğer bu saldırılar bilerek yapılıyorsa KGC bunlara tepki verecektir!”

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli