Dersim Gazeteciler Derneği: Gazeteciye şiddet uygulamak asla kabul edilemez

2 saat önce
Rûdaw
Etiketler Dersim Gazeteciler Derneği Rûdaw muhabiri Saldırı Basın özgürlüğü Rawin Sterk
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Dersim Gazeteciler Derneği, Rûdaw İstanbul muhabiri Rawin Sterk’in dün İstanbul Adli Tıp Kurumu önünde haber takibi yaptığı sırada Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) mensubu bir kişi tarafından saldırıya uğramasını kınadı.

Dersim Gazeteciler Derneği saldırı hakkında açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Dün İstanbul’da Rûdaw TV muhabiri, meslektaşımız Rawin Sterk’e haber takibi sırasında sözlü ve fiziki saldırı gerçekleştirilmiştir. Halkın haber alma hakkını engellemek amacıyla bir gazeteciye şiddet uygulamak asla kabul edilir bir durum değildir.

Dersim Gazeteciler Derneği olarak, Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti Üyesi ve Rûdaw TV muhabiri Rawin Sterk’e yönelik bu engellemeyi şiddetle kınıyoruz. Meslektaşımıza yapılan bu saldırı asla kabul edilemez.

Dersim Gazeteciler Derneği olarak, basın özgürlüğüne yapılan her türlü saldırıya karşı duruşumuzu bir kez daha vurgulamak istiyoruz. Ülkemizde son yıllarda gazetecilere karşı yapılan şiddet saldırıları her gün daha da artmakta olduğunu üzülerek görüyoruz. Basın özgürlüğü artık Türkiye’de kanayan bir yara haline gelmiştir. Bu kanamanın derhal durdurularak gazetecilere yapılan saldırıların önü kesilmeli, gazetecilerin güvenliği ve halkın haber alma hakkı derhal anayasal güvence altına alınmalıdır. Meslektaşımız Rawin Sterk’e yapılan bu saldırıyı bir kez daha kınıyor ve geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.”

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Foto: Rûdaw

Sinan Ateş'in ablasına saldıran şüpheli tutuklandı

Ülkü Ocakları eski Başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin davanın celse arasında Sinan Ateş'in ablası Selma Ateş Kazanç ve yanındakilere saldıran şüpheli tutuklandı.