Türkiye’den Irak’a tıbbi malzeme desteği

28-06-2020
Rûdaw
Etiketler İbrahim Kalın Türkiye Irak
A+ A-

Haber Merkezi – Türkiye Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Türkiye'nin her zaman Türkmen ve Iraklı kardeşlerinin yanında olduğunu belirterek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla tıbbi malzeme yardımlarının hazırlandığını ve yakında yola çıkacağını bildirdi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, ‘Türkiye’nin her zaman Türkmen ve Iraklı kardeşlerinin yanında’ olduğunu belirterek, Erdoğan’ın talimat verdiğini ve tıbbi malzeme yardımlarının yakında yola çıkacağını duyurdu.

Kalın açıklamasında şunlara yer verdi:

“Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla tıbbi malzeme yardımları hazırlanıyor ve yakında yola çıkacak inşallah. Türkiye her zaman Türkmen ve Iraklı kardeşlerinin yanındadır.”

Irak Türkmen Cephesi Başkanı Erşat Salihi ise tıbbi malzemelerin ülkede Koronavirüs ile mücadelede katkı sağlayacağını belirterek, “Irak’taki soydaşlarını, kendi öz vatandaşları gibi görenlere bütün Türkmeneli halkı adına teşekkür ederiz. Irak, Koronavirüs ile mücadelede Türkiye’den gelecek tıbbi yardımlar sayesinde; vaka sayılarında büyük düşüş yaşayacaktır” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli