Irak-Türkiye Ticaret Heyeti görüşmeleri Bağdat’ta yapıldı

07-06-2023
Etiketler Irak Türkiye Ticaret
A+ A-

Haber Merkezi – Türkiye ve Irak ticaret bakanlıkları koordinasyonunda Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından organize edilen Türkiye-Irak Ticaret Heyeti ve ikili iş görüşmeleri Irak'ın başkenti Bağdat'ta gerçekleştirildi.

Türkiye ve Irak'tan firma temsilcileri Bağdat’ta bir otelde düzenlenen toplantıda bir araya gelerek yeni işbirliği olanaklarını görüştü.

Toplantıda konuşan Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi Ali Rıza Güney, Irak'ın güçlü bir ülke olduğunu belirterek, "Irak'ın gücünü petrol değil bunu son derece dinamik ve tarihiyle gurur duyması gereken insan kaynağından alması gerekiyor. Irak'ın nüfusunun yüzden 50’sinden fazlası gençlerden oluşuyor ve ülkenin geleceğini de bunlar inşa edecek" dedi.

TİM Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri Sektör Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, ikili görüşmelere 31 firma ve 33 katılımcıdan oluşan heyetle katıldıklarını ifade etti.

Tiryakioğlu, "Bağdat gönül dünyamızda güzellik sembolü bir şehirdir. Geçmişte olduğu gibi Bağdat bugün de dostumuz, kardeşimizdir ve iş ortağımız olan bir şehirdir" dedi.

Covid-19 salgını sonrası bölgesel ikili ilişkilerde önemli ivme kazanıldığına dikkati çeken Tiryakioğlu, hububat, kimyevi malzemeler, mobilya, meyve ve diğer alanlarda Irak'a ihracatta artış olduğunu söyledi.

Türkiye’de kurulan yeni kabine döneminde de Irak ile ilişkilerin hızla gelişmeye devam edeceğine inandıklarını kaydeden Tiryakioğlu, "Bizler birbirimize muhtaç iki ülkeyiz. Bizde çok olan gıda ve su Irak’ta yok. Irak’ta çok olan petrol ve türevleri de bizde yok" diye konuştu.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli