Nuri Maliki'den Hamas'a destek: Saygı ve gururla takip ediyoruz!

07-10-2023
Rûdaw
Etiketler Maliki Irak Filistin Hamas Nuri Maliki
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Irak Eski Başbakanı Nuri el-Maliki, Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugaylarının İsrail’e karşı başlattığı kapsamlı operasyonlara ilişkin destek mesajı yayımlayarak, “İslam ve Arap ülkelerini Filistin halkının yanında durmaya ve onların topraklarının Siyonist terörden kurtarılması talebini desteklemeye çağırıyoruz” dedi.

Irak Kanun Devleti Koalisyonu lideri ve eski Başbakan Nuri el-Maliki Hamas'ın İsrail’e yönelik roket ve havan saldırılarına ilişkin destek mesajı yayımladı.

X üzerinde sosyal medya hesabında paylaşımda bulunan Maliki, “İzzeddin el-Kassam güçlerinin ve kardeşlerimizin Siyonist işgaline karşı yürüttüğü cesur ve başarılı saldırı planını saygı ve gururla takip ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Maliki, İsrail’in böylesi kapsamlı bir ‘saldırıyı’ beklemediklerini belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Bu kutlu ve nitelikli operasyon, işgalci güçlerinin ve saldırgan hükümetinin akıl ve yeteneğinin ötesinde bir operasyondu. Binlerce roket fırlatıldı ve çok sayıda Filistinli mücahit (İsrail’in) derinliklerine sızdı. Operasyonda işgal ordusunun üslerinden biri kontrol altına alınıp çok sayıda askerleri de esir alındı.

Bugün uygulamaya konulan bu planı, cesareti ve yiğitliği beklemedikleri için Siyonist güçleri panik durumuyla karşı karşıya kaldı.

Filistinli kardeşlerimizi bu eşsiz operasyonlarından (Mescid-i Aksa Tufanı) dolayı kutluyor, işgal altındaki toprakların içindeki ve dışındaki tüm direniş gruplarının bu işgalci saldırılara karşı çabalarının birleştirilmesini umuyoruz.

Bu vesileyle İslam ve Arap ülkelerini Filistin halkının yanında durmaya ve onların topraklarının Siyonist terörden kurtarılması talebini desteklemeye çağırıyoruz.”

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugaylar bugün İsrail'e karşı Aksa Tufanı adı altında bir operasyon başlattı. Hamas’ın açıklamalarına göre ilk aşamasında 5 bin roket ve havan fırlatıldı.

Kudüs'teki roket saldırılarının ardından İsrail ordusu “savaş durumu alarmı” ilan ettiğini duyurdu.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Foto: Kanada'nın Irak Büyükelçisi Kathy Bunka

Kanada'nın Irak Büyükelçisi: Kürdistan parlamento seçimleri için desteğe hazırız

Kanada'nın Irak Büyükelçisi Kathy Bunka Kürdistan Bölgesi’nde parlamento seçimlerinin Ekimde yapılmasına karar verilmesinden memnuniyet duyduğunu belirterek, "İstenildiği takdirde seçimlerin yapılmasına yardım etmeye hazırız" dedi.