Başkan Barzani, 8 Arap ülkesinin büyükelçileriyle bir araya geldi

04-07-2024
Rûdaw
Etiketler Mesud Barzani Bağdat Arap ülkeleri
A+ A-

Bağdat (Rûdaw) - Başkan Barzani, Bağdat ziyareti kapsamında 8 Arap ülkesinin büyükelçileriyle bir araya geldi. 

Ziyaretinin ikinci gününde Başkan Barzani, Kuveyt'in Irak Büyükelçisi Tarık Abdullah El Faraj, Katar'ın Büyükelçisi Sultan Mübarek El Kubaisi, Mısır'ın Büyükelçisi Halid Ahmad Samir Helmi, Bahreyn'in Büyükelçisi Halid Ahmed El Mansur, Umman Büyükelçisi Şeyh Mahmud Khurusi Ürdün Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Zed Abu Hassan, Suudi Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Saeed Al-Qahtani ve BAE Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Mohammed Saleh Al-Tanici ile bir araya geldi.

Başkan Barzani'nin Ofisi’nden yapılan açıklamaya göre, görüşmede Başkan Mesud Barzani konuk heyete Irak'taki siyasi durum, Bağdat ziyaretinin gerekçe ve nedenleri, siyasi partilerle yaptığı görüşmeler ve görüşmeler hakkında bilgi verdi.

Barzani, Irak'taki siyasi durum ve tutumların olumlu olduğuna dikkat çekerek “Oluşan bu yeni süreç temelinde sorunları çözme, engelleri ve krizleri aşmak için iyi sonuçlara ulaşabiliriz" dedi.

Uluslararası Koalisyon Güçlerin'in Irak'taki varlığı 

Uluslararası Koalisyon Güçlerin varlığına ilişkin konuşan Başkan Barzani, "Bu konu ulusal bir uzlaşı temelinde, Irak ile bölgenin çıkarları dikkate alınarak ele alınmalıdır" dedi.

Konuk heyet ise, Başkan Barzani'nin Bağdat ziyaretinin Irak'a istikrar ve huzur getirmesini temenni etti.

Büyükelçiler Başkan Barzani’ye, ülkelerinin Irak vatandaşlarının güvenliğinin, istikrarının ve refahının güçlendirilmesine ve Irak'ın siyasi sorunlarının çözümüne verdiği desteği ifade etti.

Başkan Barzani'nin Bağdat ziyareti

Başkan Barzani resmi temaslarda bulunmak üzere dün Irak’ın başkenti Bağdat'a gitti.

Ziyareti kapsamında Başkan Barzani, Irak Başbakanı Muhammed Şiya Es-Sudani, Irak Yüksek Yargı Konseyi Başkanı Faik Zeydan, Irak Parlamento Başkanı Muhsin Mandalawi ve Koordinasyon Çerçevesi liderleriyle bir araya geldi.

Başkan Barzani en son 22 Kasım 2018’de KDP’nin de desteklediği Adil Abdulmehdi hükümet kabinesinin işbaşına gelmesinin ardından Bağdat’ı ziyaret etmişti.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Irak Bakanlar Kurulu

Bağdat elektriği Kürt şirketleri üzerinden sağlayacak

Sözleşmelere göre Mass Group Holding, önümüzdeki üç ay boyunca Irak'ın kuzey bölgelerine ve ulusal elektrik şebekesine elektrik sağlayacak. KAR Şirketi ile yapılan sözleşme ise "indirimli fiyat formülü" kapsamında Türkiye'den elektrik satın alınmasını kolaylaştıracak.