Duhok'ta Filistinli kadının şüpheli ölümü: Yandı mı, yakıldı mı?

31-05-2024
Rûdaw
Etiketler Esra Yusuf Duhok Filistin
A+ A-

Duhok (Rûdaw) - Duhok'ta gece kulübünde çalışan Filistin asıllı bir kadın geçtiğimiz gün henüz sebebi bilinmeyen bir nedenle yanarak hayatını kaybetti. Filistinli kadının şüpheli ölümü araştırılıyor.   

Kürdistan Bölgesi’nin Duhok kentinde yaşayan Filistinli Esra Yusuf (41) geçtiğimiz akşam vücudunun çeşitli yerlerinde oluşan yanık izleriyle hastaneye kaldırıldı.

Rûdaw’a konuşan bir görgü tanığı, "Çığlıklar duyuldu. Yatak odasından diğer odaya geçtim ve bizim oturduğumuz binanın karşısındaki binada vücudunda yanıklar olan bir kadın gördüm. Kömür gibi kararmıştı” dedi. 

Rûdaw muhabiri, Esra Yusuf’un bir arkadaşıyla telefon aracılığıyla görüştü.

"Ona iyilik yapıp kimsenin duymamasını istedim" 

Şüpheli bir şekilde ölen arkadaşı hakkında konuşmak istemediğini ifade ederek, “Üzerime düşen onu hastaneye götürmekti. Daha sonra polisler hastanede onunla (Esra ile) konuştuktan sonra kimseyle görüşmesine izin vermediler. Ben ona bir iyilik yapıp olayın duyulmamasını istiyordum ama onlar (Esra’yı) bana teslim etmediler” diye konuştu.

Duhok’taki bir hastaneye kaldırılan 41 yaşındaki Esra’nın vücudundaki yanık oranı yüzde 80 olduğu için 23 saat sonra hayatını kaybetti. 

Filistinli olan kadın Duhok'ta "Canan" olarak biliniyor ve bir gece kulübünde çalışıyordu.

"Ailesinden şu ana kadar bir haber yok"

Babası Filistinli, annesi ise Iraklı olan 41 yaşındaki Esra Yusuf 2003 yılından bu yana Kürdistan Bölgesi’nde yaşıyordu. Son dört yıldır Duhok’ta ikamet ediyordu.

Talihsiz kadının cansız bedeni adli tıp kurumunda bekletiliyor. Ailesi şu ana kadar ölen kızın cenazesini teslim almadı.

Duhok Adli Tıp Kurumu, ailesinin cenazeyi teslim alması için iki ila üç ay boyunca bekleyeceklerini üç ayın sonunda cenazeyi kimsenin teslim almaması durumunda kimsesizler mezarlığına defnedileceğini açıkladı. 

Şüpheli ölümle ilgili soruşturma başlatıldı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli