Kürdistan Parlamentosu seçimlerine ilişkin Başkan Mesud Barzani’den mesaj

26-06-2024
Etiketler Başkan Mesud Barzani Mesud Barzani Kürdistan Parlametosu Kürdistan seçimleri
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Başkan Mesud Barzani, Kürdistan Bölgesi’nde 20 Ekim’de yapılacak genel seçimlere ilişkin, “Siyasi partileri Kürdistan Bölgesi'ndeki durumu dikkate almaya ve demokratik süreci başarıya ulaştırmak, istikrar ve bir arada yaşamayı sürdürmek için sorumlu bir şekilde işbirliği yapmaya çağırıyoruz” açıklamasında bulundu.

Kürdistan Bölgesi Başkanlığı Sözcüsü Dilşad Şehab, bugün Erbil’de düzenlediği basın toplantısında Kürdistan Parlamento seçimlerinin yapılacağı tarihin Başkan Neçirvan Barzani tarafından belirlendiğini açıkladı.

Şehab, Başkan Neçirvan Barzani'nin Kürdistan Parlamento seçimlerinin 20 Ekim 2024'te yapılması yönündeki kararnameyi imzaladığını dile getirdi.

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) ile Kürdistan Yurtseverler Partisi (KYB) seçim için hazır olduklarını duyurdu.

Başkan Mesud Barzani’nin Ofisi’nden seçim tarihinin belirlenmesine ve seçimin yapılmasına ilişkin açıklama yapıldı.

Başkan Barzani, mesajında “Kürdistan Bölgesi Başkanlığı'nı, 20 Ekim'i Kürdistan Parlamentosu seçimleri için belirlediğinden ötürü tebrik ediyorum” diyerek özgür ve adil seçimlerin yapılmasını desteklediğini kaydetti.

Mesajda, “Siyasi partileri Kürdistan Bölgesi'ndeki durumu dikkate almaya ve demokratik süreci başarıya ulaştırmak, istikrar ve bir arada yaşamayı sürdürmek için sorumlu bir şekilde işbirliği yapmaya çağırıyoruz” denildi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli