Macron: Fransa Ermenistan'ın toprak bütünlüğü konusunda son derece endişeli

25-09-2023
Etiketler Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron Azerbaycan Ermenistan
A+ A-

Haber Merkezi - Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Azerbaycan’ın Ermenistan’ın toprak bütünlüğünü tehdit ettiğini söyledi.

Macron, “Fransa Ermenistan'ın toprak bütünlüğü konusunda son derece endişeli. Çünkü Ermenistan'ın sınırını tehdit eden bir Azerbaycan hükümeti var” dedi.

Azerbaycan'ın 19 Eylül'de Karabağ'a askeri operasyon başlattı. 24 saat devem eden operasyon sonrasında Karabağlı Ermeni güçler silah bıraktı. Karabağ’daki Ermeni halkı da Ermenistan’a göç etmeye başladı.

Gelimeleri değerlendiren Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Azerbaycan'ın Ermenistan'a yönelik olası saldırısından endişe duyduğunu söyledi.

Fransız TF1 ve France 2 televizyonlarında konuşan Macro, “Fransa Ermenistan'ın toprak bütünlüğü konusunda son derece endişeli, çünkü şu anda tehlikede olan bu. Bugün Azerbaycan'la suç ortaklığı yapan bir Rusya, Bakü'nün manevralarını her zaman destekleyen bir Türkiye ve Ermenistan'ın sınırını tehdit eden bir Azerbaycan hükümeti var" ifadelerini kullandı.

Avrupa Birliği de Azeri ve Ermeni üst düzey yetkilileri ağırlamaya hazırlanıyor. AFP, görüşmelere Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel'in danışmanı Simon Mordue'nun başkanlık edeceğini duyurdu. Toplantıya Almanya'dan temsilcilerin katılacağı da öğrenildi.

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev de 5 Ekim'de İspanya'nın Granada kentinde bir araya gelecek.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli