ABD Orta Doğu'da hava kapasitesini artırıyor

3 saat önce
Rûdaw
Etiketler Pentagon Sözcüsü Patrick Ryder ABD Hava kuvvatleri İsrail Lübnan Orta Doğu
A+ A-

Haber Merkezi – ABD’nin Orta Doğu'daki hava destek kapasitesini artıracağı ve bölgeye asker konuşlandırmak için daha yüksek bir hazırlık seviyesine ulaştığı bildirildi.

ABD İran'ı da Orta Doğu'da devam eden çatışmaları genişletmemesi konusunda uyardı.

Uluslararası haber ajansı Reuters’ın geçtiği habere göre açıklama, ABD Başkanı Joe Biden'ın, Pentagon'a Ortadoğu'daki ABD güçlerinin konumunu yeniden ayarlaması yönünde talimat vermesinden iki gün sonra geldi.

Pentagon Sözcüsü Tümgeneral Patrick Ryder, yaptığı açıklamada, "ABD, İran ve İran destekli ortak ve vekillerinin durumdan faydalanmasını veya çatışmayı genişletmesini engellemeye kararlıdır” dedi.

Tümgeneral Ryder ayrıca, Tahran'ın desteklediği grupların "Bölgedeki Amerikan personelini veya çıkarlarını hedef almak için bu fırsatı kullanması halinde, ABD'nin halkını korumak için gerekli her türlü önlemi alacağı" uyarısında bulundu.

Pentagon'un açıklamasında, yeni hava kuvveti konuşlanmasının boyutları veya kapsamı hakkında çok az ipucu verildi ve sadece "Önümüzdeki günlerde savunma hava desteği kabiliyetlerimizi daha da güçlendireceğiz" denildi.

Ne olmuştu?

İsrail, 27 Eylül Cuma günü Beyrut'ta Şii nüfusun çoğunlukta olduğu ve Hizbullah'ın kalesi olarak nitelendirilen Dahiye bölgesini çok sayıda hava saldırısıyla hedef aldı.

Lübnan medyası, savaş uçaklarının ağır bombalarla gerçekleştirdiği saldırıları, 2006 yılında İsrail ile Hizbullah arasında yaşanan savaştan bu yana Beyrut'un maruz kaldığı en ağır hava bombardımanı olarak niteledi.

İsrail hava saldırıları Beyrut'un Dahiye bölgesinde 6 binayı yerle bir etmişti.

Şiddeti Beyrut'un birçok bölgesinde hissedilen hava saldırıları, gece boyunca devam etmiş ve binlerce ailenin bölgeden kaçmasına yol açmıştı.

Saldırıda Hizbullah lideri Hasan Nasrallah ve bazı üst düzey komutanlar da öldürülmüştü.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Video alıntısı / Rûdaw

Avusturya’da göçmenler seçim sonuçlarını endişe içinde bekliyor

Yarın (pazar) Avusturya’da genel seçimler yapılacak. Seçim sonuçları merakla bekleniyor. Özellikle de göçmenler sonuçları merakla bekliyor. Kamuoyu yoklamalarına göre aşırı sağ partiler yüksek oy alabilir ve bunun da göçmenler üzerinde olumsuz etkileri olabilir.