Avusturya göçmenleri üçüncü bir ülkeye göndermek istiyor

25-05-2024
Rûdaw
Etiketler Avusturya Göçmen Ruanda İngiltere
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Avusturya, Britanya'nın Ruanda'ya göçmen gönderme modelini uygulamak istiyor.

Avusturya, Avrupa Birliği'nin (AB) de İngiltere modelini kullanarak göçmenleri Ruanda’ya göndermesi gerektiğini düşünüyor.

Avusturya Başbakanı Karl Nehammer, bu hafta Viyana'da İngiltere Başbakanı Rishi Sunak ile bir araya geldi.

Toplantının ardından açıklama yapan Başbakan Nehammer, İngiltere'nin kaçak göçmenlere yönelik çizdiği “Ruanda yolu”nu benimsediğini gizlemedi.

Karl Nehammer'e göre İngiltere’nin yöntemi, Avrupa Birliği'nin de aynısını yapmasının önünü açıyor.

Avusturya ve diğer 14 Avrupa ülkesi daha önce Avrupa Birliği Komisyonu'na bir mektup yazarak göçmen sorununa “yeni çözümler” üretmesini istemişti.

Avusturya, Bulgaristan, Kıbrıs Cumhuriyeti, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Finlandiya, Estonya, Yunanistan, İtalya, Letonya, Litvanya, Malta, Hollanda, Polonya ve Romanya mektubu imzaladı ancak AB'nin ağır topları Fransa, Almanya ve İspanya mektubu imzalamadı.

Bloğun iltica dairesine göre, AB'deki sığınma başvuruları geçen yıl bir milyonun üzerine çıkarak yedi yılın en yüksek seviyesine çıktı. Suriyeliler ve Afganlar koruma arayan en önemli gruplar arasında yer alıyor.

Almanya sığınma başvurularının neredeyse üçte birini alırken, nüfuslarına oranla en yüksek başvuruyu alanlar Kıbrıs, Avusturya ve Yunanistan oldu.

Avusturya'nın göçmen karşıtı aşırı sağ Özgürlük Partisi (FPOe), anketlerde Nehammer'in muhafazakar Halk Partisi'nin (OeVP) önünde gidiyor.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli