Almanya'da yerel seçim: Seçmenler Kürt adaylar için de yarın karar verecek

14-05-2022
Rûdaw
Etiketler Almanya Seçim Kürt aday Serdar Yüksel
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Almanya’nın Kuzey Ren-Vestfalya (NRW) eyaletinde seçmenler eyalet parlamentosu belirlemek üzere yarın sandık başına gidecek.

Partiler, 237 milletvekilinin katıldığı eyalet parlamentosu seçimleri için aday listelerini açıkladı.

“Bugün yarını inşa ediyoruz. İş piyasasını geliştireceğiz, önce ailelerin ve çocukların yoksulluğuyla ilgileneceğiz..”

Bunlar Sosyal Demokrat Parti’nin Bochum/Vatenscheid’de aday gösterdiği Serdar Yüksel'in seçim kampanyasının sloganları.

Kürt aday Serdar Yüksel, 1973 yılında Almanya’nın Essen kentinde doğdu ve Sağlık Bilimleri Bölümü'nden mezun oldu. 1989'da Sosyal Demokrat Parti'ye üye oldu. 2010 yılında Kuzey Ren-Vestfalya Bölgesel Parlamentosu'na seçildi.

Yüksel, Rûdaw’a verdiği demeçte, “En önemli sorunlardan biri, Almanya gibi zengin bir ülkede, Kuzey Ren-Vestfalya bölgesinde yoksul çocukların varlığı. Bunu kabul etmeliyiz. İster düşük gelirli bir aileden, ister varlıklı bir aileden gelsin; çocukların hepsi aynı fırsat ve haklara sahip olmalıdır. Eğitimde hala adaletsizlikler var. Şimdiye kadar bu çocukların kaderi, hangi sınıfa ait olduklarına bağlı. Bu konuyu anaokulundan üniversiteye kadar bir eğitim ve kültür politikasıyla ele almamız gerekiyor ki çocuklar yeteneklerine ve beklentilerine göre gelişebilsinler ve geleceklerini belirleyebilsinler” dedi.

Kuzey Ren-Vestfalya Eyaleti yaklaşık 13 milyon seçmene sahip.

Seçim kampanyasının nasıl bir süreçte devam ettiği hakkında da konuşan Serdar Yüksel şöyle devam etti:

“Artık büyük değişimlerin yaşandığı bir dönemdeyiz, şimdi savaş var ve gerçekten korkunç olan eşitsizlik sorunuyla sürekli karşı karşıyayız. Bu nedenle demokrasiyi ve barışı kaybetmemek için refah devletini korumamız önemlidir. Önemli noktalardan biri de şu ki, artık Almanya için Kuzey Ren-Vestfalya eyaleti olarak adalet örneği olmak istiyoruz ve bu ancak Sosyal Demokrat Parti ile olabilir.”

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli