İngiltere Sahil Güvenlik'ten Rûdaw'a: Son iki yılda 76 bin göçmen ülkemize ulaşmaya çalıştı

03-02-2024
Etiketler Manş Denizi İngiltere Göçmen teknesi
A+ A-

İngiltere (Rûdaw) - İngiliz Küçük Tekne Operasyonları Komutanlığı Rûdaw'a, son iki yılda 76 bin göçmenin küçük teknelerle Manş Denizi'ni geçmeye çalıştığını belirterek, geçtiğimiz yıl küçük teknelerin Manş Denizi üzerinden İngiltere'ye ulaşmasını engellemek için Fransa ile koordinasyonu artırdıklarını söyledi.

Ada ülkesi İngiltere’ye her yıl Manş Denizi üzerinden yasal olmayan yollarla ulaşmak isteyen onlarca bot veya teknenin sularda kaybolmasıyla trajik hikayeler yaşanıyor.

İngiltere özellikle Fransa üzerinden ülkesine akan yasa dışı göçü engellemek amacıyla bir takım tedbirler geliştiriyor.  

Konu hakkında Rûdaw TV’den Roj Zalla'ya konuşan İngiltere İçişleri Bakanlığı Küçük Tekne Operasyonları Komutanlığı Müdür Yardımcısı Carol Hegenbottom, "Fransa ile bir anlaşmamız var. Göçmenlerin Fransa'dan geçişini engellemek amacıyla personel sayımızı arttırdık. İnsan kaynakları kapasitemizi iki katına çıkardık” dedi.

Komutanlık, göçmenleri İngiltere'ye kaçak yollarla ulaşımında kullanılan küçük tekneleri tespit edip, etkisiz hale getirmek amacıyla bir yıldır faaliyet gösteriyor.

Carol Hegenbottom, Fransa'da küçük teknelerin kaçakçıların eline geçmesini engellemeye çalıştıklarını belirterek, "Küçük teknelerin Kuzey Avrupa'ya kaçırılarak Manş Denizi'ni geçmek için kullanılmasını önlemek için ortaklarımızla birlikte çalışmaktayız” ifadelerini kullandı.

İngiltere Küçük Tekne Operasyonları Komutanlığı'na göre polis, son iki yılda 26 bin göçmenin küçük teknelerle İngiltere'ye ulaşmasını engelledi.

İngiliz hükümetinin verilerine göre, geçen yıl İngiltere'ye giren göçmenlerin sayısı bir önceki yılla karşılaştırıldığında yüzde 36 azaldı. İngiliz hükümeti 2022'de Birleşik Krallık'a 45 bin 774 göçmenin ulaştığını açıklamıştı.

Yine hükümetin verilerine göre 1999 yılından bu yana 376 kişinin ölümüyle sonuçlanan Manş Denizi üzerinden yapılan yasa dışı yolculuk , göçmenler tarafından kullanılan en tehlikeli su yollarından biri olarak kabul ediliyor.

İngiltere, Fransa ile koordinasyonu artırmak ve sığınmacıları Ruanda'ya göndermek de dahil olmak üzere göçmen akışını çeşitli yollarla azaltmak için çok sayıda tedbir aldı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli