ÖHD’den Fransa’nın Türkiye'ye iade ettiği Gültekin hakkında açıklama

13-04-2024
Etiketler Serhat Gültekin Fransa Türkiye
A+ A-

Haber Merkezi - Fransa’da iltica talebinde bulunan Serhat Gültekin, gözaltına alınarak Türkiye'ye iade edildi. Özgür Hukukçular Derneği, Gültekin’in avukatları ile görüştürülmediğini açıkladı.

Fransa’da siyasi iltica talebinde bulunan ve 2023 Aralık ayından bu yana denetimli serbestliğe tabi bulunan Serhat Gültekin’in 10 Nisan’da gözaltına alındıktan sonra dün Türkiye’ye iade edildiği öğrenildi.

Özgür Hukukçular Derneği, Gültekin hakkında bir açıklama yaptı.

Türkiye'ye gönderilen Gültekin ile görüştürülmediklerini belirten, ÖHD, "Hukuksuz bir şekilde Türkiye’ye iade edilen Serhat Gültekin saatlerdir avukatları ile görüştürülmüyor. Meslektaşlarımızın verdiği bilgiye göre ciddi hastalıkları olan müvekkilleri ile görüştürülmemeleri nedeniyle sağlığından endişe edilmektedir. Meslektaşlarımızın müvekkilleri ile derhal görüştürülmelerini talep ediyor, sürecin takipçisi olduğumuzu bildiriyoruz" dedi.

Öte yandan Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre, Diyarbakır 5’nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 27 Kasım 2021’de hakkında “Örgüte üye olmak” iddiasıyla 6 yıl 3 ay hapis cezası verildikten sonra Fransa’ya siyasi iltica talebinde bulunan Gültekin, Fransa’da 4 Nisan 2021’de tutuklandı. Gültekin, 2023 Aralık ayında denetimli serbestlik şartıyla tahliye edildi.

Gültekin’in avukatı Şule Recepoğlu, Gültekin’in Marfan Sendromu hastalığı nedeniyle tutuklanmasının telafisi mümkün olmayan sonuçlara yol açabileceğini dile getirdi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli