Çocuklarını kaybeden Çelikdemir ailesi mum yakıp "Adalet" istiyorlar

04-07-2024
Ali Haydar Gözlü
Etiketler Dersim
A+ A-

Dersim (Rûdaw) – Dersim Belediyesinde temizlik işçisi olarak çalışırken,çöp kamyonundan düşerek hayatını kaybeden Zülfü Çelikdemir'in ailesi her Perşembe günü  çocuklarının hayatını kaybettiği yerde mum yakarak "Adalet" talebinde bulunuyor.

TKP Yönetimindeki Dersim  Belediyesi'nde temizlik işçisi olarak çalışan 39 yaşındaki Zülfü Çelikdemir,  Çölyak hastalığı ve yüzde 51 engelli raporu olmasına rağmen temizlik işinde çalıştırılmaya devam ettiği için çocuklarının hayatını kaybettiğini belirten Çelikdemir ailesi dönemin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Maçoğlu ve Yardımcısı Ümit Kaya olmak üzere olayda ihmali bulunanların cezalandırılmasını istiyor.

Zülfü Çelikdemir, 12 Ocak 2024 tarihinde Cumhuriyet Mahallesi'nde, temizlik çalışması sırasında  yaşadığı eve 200 metre mesafede çöp  kamyonundan düşerek beyin kanaması geçirmiş,  Dersim ve Elazığ'da yaklaşık 40 gün yoğun bakımda kaldıktan sonra kurtarılamayarak hayatını kaybetmişti.

İşyeri hekimi ve İş güvenliği uzmanı bulundurma zorunluluğuna rağmen Dersim Belediyesi'nin bu şartları yerine getirmemesi Zülfü Çelikdemir'in yaşamına neden olduğu belirtiliyor. Dönemin Belediye Başkanlığını yapan Mehmet Fatih Maçoğlu'na karşı defalarca protesto ve basın açıklaması gerçekleştirerek hukuk mücadelesini de yürüten Çelikdemir ailesi adaletin sağlanmasını istiyor.

Çelikdemir ailesi, 31 Mart yerel seçimlerin ardından Maçoğlu'ndan görevi alan Dersim Belediyesi yeni yönetimine çocuklarının ölümünde sorumlu olan yöneticilere yeniden görev verilmemesi isteklerinin ise yeni yönetim tarafından dikkate alınmadığını belirtiyor.

Anne Fatma Çelikdemir ve baba Seyit Ali Çelikdemir, adaletin sağlanması ve olayda ihmali bulunanların ceza alması için her Perşembe günü, çocukları Zülfü Çelikdemir'in düşerek hayatını kaybettiği yerde mum yakarak dua ediyor.

Oğlunu kaybettikten sonra yemekten kesilen ve mama ile beslenmek zorunda kalan anne Fatma Çelikdemir ve eşi Seyit Ali Çelikdemir, 7 aydır çocuklarının hayatını kaybettiği yerde  acılı bekleyişleri sürüyor.

Foto: Ali Haydar Gözlü / Rûdaw

Mum yakarak ölen oğlu için dua eden anne Fatma Çelikdemir, "Adalet istiyorum, vicdan ve şeref istiyorum. Oğlumu yediler, kaç kez kendilerine gitti. İzin için Ümit Kaya'ya kaç kez gitti neden vermedi. Neden sendika başkanı ve Çetin Yoluk ve arkadaşları sahip çıkmadılar. Biz onlara gittik, Derya izin vermedi, Maçoğlu izin vermedi. Oğlumun içerde 7-8 ay izni vardı, oğlumu getirip burada öldürdüler ve gittiler. Oğlum bana babaydı bana kardeşti, şimdi o yok kimse kapıyı üstüme açmıyor kimse hizmet etmiyor. O hep bana hizmet ederdi. Çocuğumu neden öldürdüler, belediye başkanı neden halkın içine çıkmıyor, Ümit Kaya ve diğerleri neden bu insanların içine çıkamıyorlar"dedi.

Baba Seyit Ali Çelikdemir, "Oğlum 7 yıldır bu belediyede çalışıyor. Belediyeye ben gittim, annesi gitti kardeşleri gitti ama bir çare bulamadılar. Bana dediler şu anda bir şey yapamayız ileri süreçte yaparız. Kaç ileri süreç geçti red cevabı aldık. Bende dedim ki eğer yarın bu çocuğam bir şey olursa mesuliyet sana aittir dedim Başkan yardımcısı Ümit Kaya'ya. Başkan yardımcısının neden böyle yapıyorsun bize düşmanlığın mı var dedim. Oğlum fakirdi, milletini seven bir insandı. Kimseye zararı yoktu. Cumhurbaşkanı ve İçişleri Bakanından adalet istiyorum"diye konuştu.

Foto: Ali Haydar Gözlü / Rûdaw

Zülfü Çelikdemir'in temizlik işlerinde çalıştırılmaması yönündeki raporları belediyeye sunmasına rağmen bu talep  belediye tarafından reddedildiğini ifade eden abi Ali Ekper Çelikdemir ise"Kardeşim 2017 yılında işe başladı. Daha önce kardeşimi Park ve bahçeler müdürlüğüne verdi. Defalarca hastaydı, sağlık raporu mevcuttu. Başkan Maçoğlu'nun makamına gidip kardeşimin  yüzde 51 çölyak hastası olduğunu söyledim.Ben gittim abim, kız kardeşim ve abimde gitti. En son zamanda Ümit Kaya'nın makamına gittim ricade bulundum kardeşimin rahastz olduğunu ve bunun kendilerinin de bildiğini ve  defalarca dilekçe verdiğini söyledim. Kardeşim 6 kez resmi bir rapor sunmasına rağmen evrakları da belediyede mevcuttur. İhmaller yüzünden Ümit Kaya'nın imzasıyla benim kardeşim cinayete kurban gitti. Seçimlerden önce kardeşim hastanede yatarken milletvekili Ayten Kordu yanıma gelerek ihmali olanlara gerekli cezayı vereceklerini ve hesap soracaklarını söyledi. Ancak ne yazık ki DEM parti Dersim belediyesini almasına rağmen defalarca Cevdet Konak evimize geldi ve  bizlere söz verdi davanın peşini bırakmayacağız dedi. Ama gelin görün ki bizleri yalnız bıraktılar hep kandırmaca ve bir işlem yapmadılar. Düşünün bir devlet  memuru görevi kötüye kullanmasının sonucu bir insan can vermiştir ama bunlar halen yönetimde görev almakta ve halen maaşlarını alıyorlar. Ben cumhurbaşkanına sesleniyorum,içişleri bakanına sesleniyorum, davamızın takipçisiyiz. Kardeşimin kanın yerde kalmasını istemiyorum" şeklinde konuştu.

Foto: Ali Haydar Gözlü / Rûdaw

Çocuklarının kaybettiklerini ve yaşadıkları acıyı kimseye duyuramadıklarını belirten anne ve baba Çelikdemir, mumlarını yakıp dua ettikten sonra umutsuzca evlerine dönüyor.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli