Meteoroloji'den uyarı: Birçok ilde sağanak yağış ve fırtına bekleniyor

04-07-2024
Rûdaw
Etiketler Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava durumu Hava Türkiye
A+ A-

Haber Merkezi - Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan hava durumu tahminlerine göre, Türkiye'yi bugün sağanak yağış ve fırtınalı bir hava bekliyor. Marmara bölgesi genelinde sağanak yağış ve gök gürültülü fırtınalar bekleniyor. Özellikle İstanbul, Kocaeli, Yalova ve Bursa'da şiddetli yağış ve fırtına riski yüksek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden (MGM) alınan bilgilere göre, Perşembe günü ülkenin kuzey, iç ve batı kesimlerini yer yer çok bulutlu bir hava bekliyor. Marmara, Kuzey Ege, İç Ege'nin güney kesimleri, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatı ve güneydoğu kesimleri, Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda ise yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülecek.

Diğer bölgelerin ise parçalı ve az bulutlu geçmesi tahmin ediliyor. Perşembe öğleden sonra ise Marmara'nın güneyi, Ege'nin kuzeyi ve Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde ise kuvvetli yağış riski yüksek.

Ankara Valiliği'nin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezinden alınan son verilere göre; önümüzdeki 2 saatlik periyotta Ankara'nın kuzey ve batı çevrelerinde gök gürültülü sağanak yağışların yerel kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" denildi.

Hava sıcaklığı: Sıcaklıkların batı ve iç kesimlerde (2-5 derece) azalması, yurdun doğu kesimlerinde (3-5 derece) artması bekleniyor.

Rüzgar: Genellikle güney yönlerden, Marmara ve bu akşam saatlerinde İç Anadolu'nun kuzeyinde kuzey ve batılı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette; yarın İç Ege, Akdeniz'in iç kesimleri ve İç Anadolu’da güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

Meteoroloji uyardı: olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalı

Öğle saatlerinden sonra Marmara'nın güney, Ege'nin kuzey ve Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde görülecek yağışların yer yer kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Kuvvetli rüzgar uyarısı: Rüzgarın, İç Ege ile İç Anadolu’nun kuzeybatısında güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli