Van Büyükşehir Belediyesi'nin organize ettiği Rastak konserine valilikten engel

04-07-2024
Rûdaw
Etiketler Van Van Büyükşehir Belediyesi Rastak Rastak Grubu
A+ A-

Haber Merkezi - Van Büyükşehir Belediyesi, Rastak Grubunun katılımıyla gerçekleştirilecekleri konsere Van Valiliği tarafından izin verilmediğini duyurdu.

Van Belediyesi, Kültür ve Turizm Bakanlığınca kentte yapılan “Kültür Yolu Festivali” gerekçe gösterilerek valilik tarafından konserin yasaklandığını açıkladı.

Valilikten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Daha önce duyurusunu yaptığımız üzere Van Büyükşehir Belediyesi’nin organizasyonuyla İran’ın sevilen müzik gruplarından biri olan Rastak’ın konser düzenleyeceği bilgisini paylaşmıştık. Hazırlıkları yapılan konser etkinliği geçtiğimiz hafta Valiliğin, “Kültür Yolu festivali süresince, başka bir organizasyona izin verilmeyeceği” şeklindeki gerekçeyle belirlenen tarihte yapılmasına izin verilmemiştir.

Konser tarihinde revizyon yapabileceğimiz hesabıyla bugüne kadar konserin iptal edildiğine dair bir açıklama yapmadık. Ancak adı geçen müzik grubunun organizasyon şirketiyle yaptığımız görüşme ve istişareler sonucu iptal edilen tarih dışında grubun uygun bir zamanının olmadığının tespitiyle konserimiz maalesef iptal edilmiştir.

Yaşanan bu iptal nedeniyle tüm Van halkından özür diliyor, Büyükşehir Belediyesi olarak bunun telafisi için daha iyi organizasyonlarla sizlerle olacağımız sözünü veriyoruz.”

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli