Irak Cumhurbaşkanlığı: Türkiye’nin saldırısını kınıyoruz

11-08-2020
Rûdaw
Etiketler Irak Cumhurbaşkanlığı Türkiye Saldırı Kınama PKK Gerîlayên PKK
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Irak Cumhurbaşkanlığı, Türkiye’nin Soran ilçesinin Sidekan Nahiyesi’nde Irak güvenlik güçlerine yönelik düzenlediği saldırıyı kınadı.

Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) ait SİHA’nın Sidekan Nahiyesinin Bradost bölgesinde düzenlendiği hava saldırısında 2 Kürt komutan hayatını kaybetti.

Irak Cumhurbaşkanlığı Sözcülüğünden yapılan açıklamada, “Türkiye ordusunun Irak toprakları içindeki devamlı ihlalleri, Irak egemenliğine yönelik tehlikeli bir ihlaldir ve kınıyoruz” denildi.

Açıklamada, Türkiye’den bütün askeri hareketliliğini bir an önce durdurması çağrısında bulunuldu.

Türkiye’den uluslararası teamüller temelinde iyi bir komşu olarak hareket etmesi istenilen açıklamada, iki ülke sınırları arasındaki sorunların uzlaşı ile çözülmesi istendi.

Saldırıda 2 Kürt komutan yaşamını yitirdi

Dün gece Soran ilçesi sınırlarında PKK ile Irak sınır muahfızları arasında çatışma yaşandı.

Irak ordusu güçleri dün sınır muhafızlarıyla yaşanan çatışmaların ardından sorunun çözülmesi amacıyla bugün PKK ile toplantı yapmak için bölgeye gitti.

TSK’ya ait SİHA’lar Irak ordu güçleri ile PKK’lilerin sınıra yakın bölgede toplantı yaptığı yeri bombaladı. Saldırıda iki araç yandı.

Rûdaw’a konuşan Sidekan Nahiyesi Sorumlusu İhsan Çelebi, “Bugün öğleden sonra saat 15:45 civarında birkaç İHA Bradost bölgesinde Irak sınır muhafızlarına ait bir aracı bombaladı. Aralarında iki Kürt komutanın da olduğu birkaç sınır muhafızı öldürüldü” dedi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli