Dr. Aras Toplum Projesi’nin en büyük buluşması Erbil’de gerçekleşti

28-02-2024
Foto: Bilind T. Abdullah / Rûdaw
Foto: Bilind T. Abdullah / Rûdaw
Etiketler Dr. Aras Community (Toplum) Projesi Dr. Aras Bradosti Erbil
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Kürdistan Bölgesi’nde sağlık konusunda bilincin yaygınlaştırılması amacıyla hazırlanan Dr. Aras Community (Toplum) Projesi, Duhok ve Kerkük’ün ardından Erbil’de açıklandı. Başkentteki toplantıya 3 binden fazla kişi katıldı.

Dr. Aras Community, sağlık bilincini yaymak ve Kürt öğrencilere, gençlere ve gönüllülere sağlık alanından rol oynama ve geldikleri farklı yerlere, kültürlere ve ortamlara göre program fikrinin tasarlanmasına katılma fırsatı sunuyor.

Dr. Aras Bratosti, Dr. Aras Community (Toplum) Projesi, Duhok ve Kerkük’ten sonra Erbil’de de duyuruldu. Projenin tanıtım toplantısına çoğu genç 3 binden fazla kişi katıldı.

Proje, sağlıklı bir toplum bilinci yaratmak amacıyla Kürdistan'daki öğrencilerin, gençlerin ve gönüllülerin rollerini oynamaları ve halk sağlığını korumaya yönelik programlar hakkındaki fikirlerini geliştirmelerine fırsat sunuyor.

Projenin bir diğer amacı ise tıp ve sağlık alanında öğrenim gören öğrencilerin faaliyetlerini halka daha yakın yürütmelerine ve Rûdaw platformları aracılığıyla dünya çapında mümkün olduğunca çok insana ulaşmalarına olanak sağlamak.

Dr. Aras, sağlık alanında bilinçlenmeyi yaygınlaştırmak amacıyla Kürdistan'da büyük bir ulusal proje gerçekleştirmek için iki yıldır çalıştığını belirtti.

Günümüzde ölüm nedenlerinin yüzde 70'i bulaşıcı olmayan hastalıklardan kaynaklamıyor. Dr. Aras, obezite, kalp hastalıkları, diyabet, yüksek tansiyon ve tüm kronik hastalıkların bunlardan bazıları olduğuna ve bu hastalıkların çoğunun önlenebileceğine dikkati çekiyor.

Şu ana kadar Kürdistan Bölgesi'nde Dr. Aras Toplum Projesi’ne katılanların sayısı 27 bini geçti.

Projeye katılanların yüzde 37'si Erbil ve ilçelerinde bulunuyor. Bugüne kadar projeye katılanların yüzde 69'unu ise kadınlar oluşturuyor.

Dr. Aras Toplum Projesi’ne daha çok gençler ilgi gösteriyor. Proje için gönüllü katılımcılardan yüzde 91'i 23 yaşın altı gençler.

Kerkük'te gerçekleştirilen toplantıya 2 binden fazla genç ve öğrenci katılmıştı. Sadece Kerkük'te 6 binden fazla genç projeye kayıt yaptırdı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli