Dr. Aras Toplum Projesi Kerkük'te

17-02-2024
Dr. Aras Toplum Projesi Kerkük'te
Dr. Aras Toplum Projesi Kerkük'te
Etiketler Dr. Aras Bradosti Proje Sağlık Kerkük'te
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Kürdistan Bölgesi’nde sağlık alanında bilinçlenmenin yaygınlaştırılması amacıyla hazırlanan Dr. Aras Community (Toplum) Projesi 2 bin gencin katılımıyla Kerkük’te açıklandı.

Bana Marwan ve arkadaşlarının ortak bir sağlık projesi var, projelerini geliştirmek üzere bugün  Dr. Aras Topluluğu projesine katılarak projelerini hayata geçirmek için daha fazla bilgi almak istiyorlar.

Tıp öğrencisi Bana Marwan projesine ilişkin  Rûdaw'a şunları söyledi:

"İlaçların nasıl daha iyi kullanılacağını hedefleyen bir proje sahibi olarak benim açımdan Dr. Aras Topluluğu'nun projesi çerçvesinde Kerkük'e ve sağlık sektörüne daha fazla hizmet etmek için harika bir fırsattı."

Dr. Aras Topluluğu'na şu ana kadar 21 binden fazla genç ve öğrenci katıldı. Bunların 6 bini  Kerküklü olup yüzde 67'sini kadınlar oluşturuyor ve katılımcıların  yüzde 89'u 23  yaşın altında.

Sağlık gönüllüsü Şehle Kerim ise proje hakkında şunları dile getirdi:

“Kerkük'teki öğrenciler olarak toplantıyı şu ana kadar çok iyi izledik ve Kerkük'ten çok sayıda genç katıldı. Bu toplantılarla sağlık sektörüne fayda sağlayabilmemiz için Kerkük olarak bizim de bu tür etkinliklere ihtiyacımız var.”

Dr. Aras'ın Topluluğu'n Ali Şerzad ise "Kerkük'ün doğası temiz tutulmuyor. Bu gündemle Kerkük'teki sağlık camiasını daha iyi ve temiz bir topluma yönlendirmek istiyoruz" dedi.

Dr. Aras Toplum Projesi, sağlıklı bir toplum bilinci yaratmak amacıyla Kürdistan'daki öğrencilerin, gençlerin ve gönüllülerin rollerini oynamaları ve halk sağlığını korumaya yönelik program fikrinin geliştirilmesine katılmaları için uygun bir fırsat sunuyor.

Rûdaw TV’nin sunucusu Dr. Aras Bradosti  "Kerkük'te iklim, çevre, su, yiyecek ve yaşam tarzı Kürdistan'daki diğer şehirlerden farklı olduğundan Kerkük toplantısı da tamamen farklı olacak. Bu nedenlerden dolayı çok daha yüksek oranda genç katılacak" dedi.

Kürdistan Bölgesi'nin il, ilçe ve kasabalarında bir araya gelecek olan Dr. Aras'ın ilk toplantısı Duhok'ta, ikincisi ise Kerkük'te gerçekleşti. Toplantının mesajları Rûdaw Medya Grubu'nun tüm platformlarında dünya çapında mümkün olduğunca çok insana ulaştırılacak.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli