Başkan Barzani: Bizim için en büyük tehlike irademizin kırılmasıdır

25-09-2022
Etiketler Başkan Mesud Barzani Duhok
A+ A-

Duhok (Rûdaw) – “En büyük tehlike irademizin kırılmasıdır” diyen Başkan Barzani, büyük sorumluluk düşen Kürt aydınlarına “düşmanın planlarını boşa çıkarmak” için meydanı boş bırakmamaları çağrısı yaptı.

Kürtlere karşı savaşın şeklinin değiştiğine, "düşmanın güçsüz planlarının devam ettiğine" dikkat çeken Barzani, yazar ve aydınlardan bu planı boşa çıkarma, "meydanı hainler, satılmışlar ve Kürdistan düşmanlarına bırakmamalarını" istedi.

Başkan Mesud Barzani Duhok’ta 5’incisi düzenlenen Duhok Yazarlar Birliği Festivali’nde bir konuşma yaptı.

Aydın ve yazarları desteklemeye devam edeceklerinin altını çizen Barzani, “Halkımızın tarihi gururla, onurla aynı zamanda acı ve ızdıraplarla ile doludur. Kendimizi ne kimseden üstün ne de kimseden daha aşağı görmeliyiz. Bir tek Kürdün kendini eksik ve aşağıda görmesi ölümdür” dedi.

Başkan Mesud Barzani, geçmişte Kürt halkına karşı savaşın açıkça olduğunu belirterek, "Onlar uçakları, topları, ordu güçleriyle Kürdistan'ın üzerine yürüdüler. Ancak kahraman Peşmergeler, direnişçi Kürt halkının büyük desteğiyle büyük zaferler elde ettiler. Bugün savaş farklı bir şekilde devam ediyor. Bu yüzden yük siz yazarların omuzları üzerindedir” diye konuştu.

Barzani, “Bugün bize yönelik en tehlikeli saldırı irademizi kırma amaçlı yapılan saldırıdır. Kültürümüzü yok etmektir. Kendimize güveni ortadan kaldırma savaşıdır. Bir tek Kürdün bile kendini başka bir milletten aşağı görmesi ölümdür” diye ekledi.

Birlikte yaşam ve hoşgörü kültürünün tahrip olmasının asla kabul edilemeyeceğini belirten Başkan Barzani “Bunlar Kürt milletinin en büyük mirası ve en değerli servetidir. Ve her zaman büyük takdir görmüştür. Kendimizi ne kimseden üstün ne de kimseden daha aşağı görmeliyiz. Biz kimseden daha az ve eksik değiliz” ifadelerini kullandı.

Barzani sözlerini şöyle sürdürdü:

“Peşmergeler nasıl ki düşmanın tank ve topuna karşı verdiği savaş ile Kürt düşmanlarını milletimizin varlığını kabul etmeye ve haklarını vermeye mecbur ettiyse, bugün yürütülen savaşın sorumluluğu sizlerin (aydınların) omuzları üzerindedir. Sizlerin de büyük zaferler elde edeceğinize  ve düşmanlarımızın güçsüz planlarını boşa çıkaracağınıza inanıyorum.”

Başkan Barzani kendini “aydın” olarak niteleyen bazı kişilerin düşmanın savunuculuğunu yaptığını belirterek, “Halkımızın onurlu direnişini, emeğini, Peşmerge’nin ve şehitlerin döktüğü kanı inkar etmek, ucuz göstermek istiyorlar. Yazar ve aydınlarımızdan rica ediyorum bu meydanı düşmanlarımız, karşıtlarımız, hain  ve kendini satmışlara boş bırakmayın” dedi.

Bugünün Kürdistan Bağımsızlık referandumunun beşinci yıldönümü olduğunu hatırlatan Barzani “Bugün tarihi bir gün. Benim bugün için söyleyecek bir sözüm, baş eğmeyenlerin ve eğmeyeceklerin ellerinden ve gözlerinden öpüyorum' sözünden başkası değildir” ifadelerini kullandı.

“Kanımız çok akıtıldı. Yanımızda çok insan şehit düştü. Şehitler bizim için çok değerlidir” diyen Başkan Barzani, “Bugün düşmanlarımıza 'Biz onların iradesini kırdık' demelerine izin vermemeliyiz. Şunu iyi bilin ki; İrademiz kırılırsa bizim hiçbir değerimiz ve kıymetimiz kalmaz. Kazandığımız kazanımları da kaybederiz” diye konuştu.

Başkan Barzani festivale katılan Arap misafirler için de Arapça kısa bir mesaj verdi.

Başkan Barzani Eylül ve Mayıs Devrimlerinde Kürdistan halkının büyük bir felaket ile karşı karşıya kaldığını ancak Arap kardeşlerine hiçbir zaman düşmanlık yapmadığını söyledi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli