Başkan Barzani: Ulusal mutabakat için her türlü çabayı göstereceğim

23-08-2023
Etiketler Mesud Barzani Duhok Berdereş Şeyhan KDP Kürdistan Bölgesi
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Başkan Barzani, Duhok’un Şeyhan ve Berdereş ilçelerinde gerçekleştirdiği toplantıda, Kürdistan Bölgesi’ndeki iç meselelerin çözümü ve tüm tarafların ulusal strateji üzerinde mutabakata varması için her türlü çabayı göstereceğini söyledi.

Duhok ve Behdinan bölgesi ziyareti kapsamında bugün de Şeyhan ve Berdereş ilçelerine giden Başkan Mesud Barzani, bölgenin ileri gelenleri ve kanaat önderleri ile bir araya geldi.

Şeyhan’da gerçekleştirilen toplantıda konuşan Başkan Barzani bölge halkının bir arada yaşama kültürüne olan bağlılığına dikkat çekerek, hiç kimsenin bu zengin kültürü çarpıtmasına izin verilmemesi çağrısında bulundu.

Kürdistan Bölgesi'ndeki iç duruma dikkat çeken Barzani, iç meselelerin çözümü ve tüm tarafların ulusal strateji üzerinde mutabakata varması için her türlü çabayı göstereceğini vurguladı.

Irak’ta yeni hükümetinin genel bir anlaşma, ortaklık, denge ve uzlaşı gözetilmesi temelinde kurulduğunu belirten Barzani, “Ancak ne yazık ki bu ilkeler göz ardı ediliyor. KDP’den üst düzey bir heyetin Bağdat ziyaretinin ardından sorunların çözülmesi bekleniyor” dedi.

Başkan Barzani, Kürdistan Bölgesi'nin kendi imkan ve kaynaklarına güvenmesi gerektiğini vurgulayarak, bu amaçla Kürdistan Bölgesi hükümetinin iyi bir plan ve program uyguladığını, bunun da sonuçlarının görünür olduğunu söyledi.

Kürdistan halkının karşı karşıya olduğu tehlike ve engellere değinen Barzani, toplumu ve gençleri hedef alan dalgaya karşı halkta vatanseverlik duygusunu derinleştirmek ve farkındalık yaratmak için tüm tarafları birlikte çalışmaya davet etti.

“Kürdistan KDP'nin ve diğer tüm çıkarların üstündedir”

Başkan Mesud Barzani, ardından Berdereş ilçesinde toplumsal kesimlerle bir araya geldi.

Burada konuşan Barzani, Kürdistan Bölgesi'ndeki iç duruma değinerek, zaferin birlikte olduğunu ve milli meselelerde birliğin sağlanması için çabalarını sürdüreceğini vurguladı.

Partilerin sırf KDP’ye sorun çıkarmak için ulusal meselelerle oynamaması ve Kürdistan Bölgesi’ni zayıflatmaya çalışacak yollara düşmesi gerektiğini anlatan Başkan Barzani, “Çünkü Kürdistan KDP'nin ve diğer tüm çıkarların üstündedir” dedi.

Ayrıca seçimlerin bir yönetim sınavı olduğunu belirten Barzani, partilerin konumlarını halkın güvenini kazanarak elde etmesi gerektiğini söyledi.

Erbil ile Bağdat arasındaki ilişkilere değinen Başkan Barzani, Irak’ta hükümetin taraflar arasında anlaşma, ortaklık, denge ve uzlaşı ilkeleri temelinde kurulduğunu ve Irak Başbakanı Sudani'yi bu anlaşmaları uygulaması konusunda desteklediklerini anlattı.

Toplantıda katılımcıların soru ve yorumlarını yanıtlayan Başkan Barzani, Kürdistan Bölgesi Hükümetinin krizlere rağmen halka hizmet için elinden geleni yaptığını, tarım ve turizmin başta olmak üzere gelir kaynaklarını arttırmak için çalıştığını kaydetti.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli