Rûdaw’dan bir rekor daha: 3 haftada 1 milyar izlenme

21-10-2023
Etiketler Rûdaw Medya Grubu Facebook İzlenme inovasyon
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Rûdaw Medya Grubu televizyon, radyo ve sosyal medya platformlarıyla Ortadoğu’da önemli bir haber ve bilgi kaynağı olmaya devam ediyor. 10 yıllık geçmişinde devamlı rekor tazeleyen Rûdaw, Facebook’ta sadece 3 haftada 1 milyar izlenmeye ulaştı.

Rûdaw Medya Grubu, Facebook hesabından sadece 3 haftada 1 milyar izleyiciye ulaşarak Kürdistan Bölgesi, Irak ve bölgede yeni bir rekora imza attı.

Rûdaw’ın Dijital Medya Müdürü Brwa Kyani, Rûdaw’ın milyonları bulan izleyici kitlesini artık milyarlara çıkarmayı hedeflediklerini ifade ederek, “Bu gelişme Rûdaw ekibinin geçmişten beri yapmış olduğu başarılı çalışmalarının, inovasyon ve yeniliklerinin bir ürünüdür. Rûdaw yaptığı çalışmalarla rekabetsiz olma unvanını sürdürmeye devam ediyor” dedi.

Yeni sloganımız "Milyon izleyiciyi geçtik, sıra milyarlarda!"

Rûdaw, Irak ve bölge başta olmak üzere bütün dünyada bilgi ve haber kaynağı olmaya devam ediyor. Rûdaw Haber Merkezi ve dünyanın birçok ülkesindeki muhabir ağı ve ofislerinden hazırlanan bilgi ve haberler dünya medyasında kaynak olarak kullanılıyor.

İzleyicilerin her biri Rûdaw’ın dürüst ve profesyonel yayınları sayesinde dünyanın her yerindeki insanlarla kurduğu güçlü ilişkiyi temsil ediyor. Her zaman izleyicilerini bu dijital ailenin bir parçası olarak görmüş bu kapsamda en hızlı ve en doğru bilgi ve haberlere ulaşmaları çalışmalarını sürdürmüştür.

Rûdaw Haber Müdürü Bestoon Nuri ise, “Rûdaw bir üniversite gibi her zaman medyacı yetiştirmiş gençlerin önünü açmıştır. Gençlere verdiği önemi çalışmalardaki yeniliklere yansımasını da görmüştür. Yeni rekorlar elde etmenin bir diğer faktörü ise Rûdaw’ın yeniliklere önem vermesinden kaynaklanıyor. İzleyicilerimize her zaman en iyisini sunmaya çalışıyoruz” dedi.

Worldometer’in verilerine göre dünyanın mevcut nüfusu 8 milyar 67 milyon 969 bin civarında.

Bu rekora göre dünyanın yüzde 12’si Rûdaw’ın sosyal medya hesabından paylaşılan görüntü ve videoları izledi.

Kyani, “Başarı çıtasının bu denli yükselmesi ekip olarak omzumuzdaki yükü daha da ağırlaştırmıştır. Bu tabii ki bizim için sadece bir rakamdan ibaret değil, oluşturulan bu haber ağına olan güvenin bir göstergesidir” ifadelerini kullandı.

Facebook platformu verilerine göre, Rûdaw olarak 27 Eylül ile 20 Ekim arasında 44 milyon etkileşim aldık. Paylaşılan videoların altına 3 milyon 200 bin yorum yapıldı.

Rûdaw sadece Facebook’ta değil aynı zamanda diğer sosyal medya platformlarında da aktif bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor ve rekabetsizliğini devam ettiriyor.

Öte yandan Rûdaw ilk Kürt medyası olarak Whatsapp Channel uygulamasını geçtiğimiz ay hayata geçirmişti.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli