ABD'li otizm derneğinden Rûdaw'a teşekkür mesajı

07-09-2023
Rûdaw
Etiketler Rûdaw Medya Grubu Kürdistan Bölgesi
A+ A-

Rûdaw (Washington) - Rûdaw Medya Grubu’nun Ağustos ayında Kürdistan Bölgesi’nde başlattığı bir haftalık otizm farkındalık yayınları teşekküre layık görüldü.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) faaliyet veren Amerika Otizm Derneği, otizm farkındalık faaliyetleri sebebiyle Rûdaw Medya Grubu’na teşekkürlerini bir sertifika ile sundu.

Otizm alanında yaklaşık 58 yıldır faaliyet yürüten Amerika Otizm Derneği ülkede ve dünyada her yıl onlarca projeye imza atıyor.

Rûdaw Medya Grubu, 7 ile 14 Ağustos tarihleri arasında Kürdistan Bölgesi’nde “Otizme karşı farkındalık yaratmak” amacıyla kapsamlı yayınlara imza attı.

Rûdaw TV’de Renc Sengawi’nin sunduğu “Legel Renc” (Renc İle) programı Süleymaniye ve Duhok’ta otizmli çocukların ailelerini ve hikayelerini ekrana taşıyarak destek topladı.

Yine Şehyan Tahsin’in sunduğu “Berpirsyar” (Sorumlu) programı ile Dr. Lona'nın hazırladığı çeşitli özel programlar sayesinde yüzlerce otizmli bireyin sesi ilgili makamlara ulaştırıldı.

Rûdaw'ın Kürdistan Bölgesi'ndeki otizmli bireylerin durumuna ilişkin hazırladığı haberi de yurt içinde ve yurt dışında büyük yankı uyandırdı.

Otizmli bireylere yardım etmek ve haklarını korumak için kurulan ve dünyanın en önemli kuruluşlarından biri olan Amerikan Otizm Derneği, Rûdaw'ın bu konudaki rolünü övdü ve ödüle layık gördü.

Bu sertifika Kürdistan Bölgesi’ndeki otizmin farkındalığı ve otizmli bireylere karşı sorumluluğun artmasına ve uluslararası kuruluşların otizmli ailelere destek sunmasına vesile olacaktır.

Çalışma ve Sosyal Çalışmalar Bakanlığı’nın verilerine göre, Kürdistan Bölgesi genelinde 3 bin 489 otizmli birey bulunuyor. Bunlardan 1400’ü Erbil, 1214’ü Süleymaniye, 875’i ise Duhok’ta yaşıyor.

Rûdaw Medya Grubu’ndan açıklama

Rûdaw Medya Grubu’ndan yapılan açıklamada, Amerika Otizm Derneği’nin Rûdaw'a teşekkür belgesi verdiği kaydedildi.

Açıklama şöyle:

“Rûdaw Medya Grubu’nun otizmle ilgili bir hafta süren medya kampanyası uluslararası alanda yankı buldu ve saygı ile karşılandı.

Amerika Otizm Derneği, Kürdistan Bölgesi'nde otizmli bireyler hakkında bir hafta süren kampanyası nedeniyle Rûdaw'a 7 Eylül günü teşekkür ve saygı belgesi sundu.

58 yıl önce kurulan Amerika Otizm Derneği, ABD ve dünyadaki en büyük otizm hakları ve otizmli bireylerle yardımlaşma örgütüdür.

Sertifika ve teşekkür belgesi Amerika Otizm Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Tracey Staley tarafından Rûdaw Medya Grubu’na takdim edilmişti.

Rûdaw Medya Grubu, 7-14 Ağustos tarihleri arasında Kürdistan Bölgesi'ndeki otizmli bireylerin durumlarını kapsamlı yayınlarla ele aldı. Otizmli bireylere yönelik toplumsal farkındalık oluşturmak ve ailelerinin ihtiyaçlarını ortaya koymayı amaçlayan bu yayınlar ayrıca otizmli bireyler ve ailelerinin yaşadığı zorlukları kamuoyuna göstermeye çalıştı.

Hafta boyunca Rûdaw, Kürdistan'daki otizmli bireyler hakkında haber, rapor ve değişik programlar yayınladı.

Otizmli bireylere yardım ve haklarının korunmasına yönelik dünyanın en büyük derneğinin verdiği bu sertifika ve ödül, Kürdistan Bölgesi'ndeki otizmli bireylerin durumuna dikkat çekmek ve uluslararası kuruluşlardan yardım almak üzere projeler hazırlamak adına da geniş bir kapı aralıyor.

Rûdaw Medya Grubu”

 

 

 


Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani ve Irak Yüksek Yargı Konseyi Başkanı Faik Zidan

Başkan Neçirvan Barzani'den Irak Yüksek Yargı Başkanına destek

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, bir ABD kongre üyesi tarafından ‘İran’ın adamı olmakla’ suçlanan Irak Yüksek Yargı Konseyi Başkanı Faik Zidan’a desteğini açıkladı.