Rûdaw izleyicilerine artık EPG hizmetleri sağlıyor

14-09-2023
Etiketler Rûdaw Medya Grubu EPG Hizmet
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Rûdaw Medya Grubu, ilk Kürtçe televizyon kanalı olarak Rûdaw TV izleyicileri için uydu üzerinden EPG hizmetini başlattı.

Rûdaw Medya Grubu Teknik Bölümü, 13 Eylül 2023 Çarşamba günü uluslararası ortağı ICOMG’nin işbirliği ile Rûdaw TV izleyiciler için EPG uydu hizmetini başlatan ilk Kürt televizyon kanalı oldu.

Rûdaw Teknik Bölümü Sorumlusu Hejar Birinci, "EPG hizmeti sayesinde Rûdaw TV izleyicileri uydu üzerinden bir hafta boyunca program ve yayın saatlerini görebilecek. Bu, Rûdaw izleyicileri için en sevdikleri programların saatlerini önceden bilmeleri açısından önemli bir hizmet” dedi.

Birinci, söz konusu hizmerin Rûdaw'ın IT ve MCR departmanları tarafından Rûdaw’ın yayın ortakları ile işbirliği içinde düzenlendiğini ve kullanıma sunulduğunu söyledi.

EPG, dünyanın en büyük ve en güvenilir televizyon kanallarının izleyicilere sunduğu özel ve önemli hizmetlerden biridir. Rûdaw, izleyicileri için bu hizmetin sağlanması konusunda da öncü oldu.

Rûdaw TV izleyicileri uydu üzerinden televizyonun kumandasındaki EPG tuşuna basarak bir haftalık programların tamamını ve o anda yayında olan programa ilişkin detaylı bilgileri görebilecek.

Elektronik Program Rehberi (EPG) ve Electronic Program Guide, televizyon programlarına, radyo programlarına ve yazılı basına dijital yolla ulaşılmasını sağlamaktadır.

EPG sayesinde radyo ve televizyonlarda gelecek program ve yayındaki program bilgileri öğrenebilmektedir. Program hakkında program başlığı, yayın saati ve yayın süresi öğrenilebilmektedir. Programlar hakkında kısa ön bilgi ve program hakkında resim gösterme imkânı sunmaktadır.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani ve Irak Yüksek Yargı Konseyi Başkanı Faik Zidan

Başkan Neçirvan Barzani'den Irak Yüksek Yargı Başkanına destek

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, bir ABD kongre üyesi tarafından ‘İran’ın adamı olmakla’ suçlanan Irak Yüksek Yargı Konseyi Başkanı Faik Zidan’a desteğini açıkladı.