ABD IŞİD Komutanı’nı Efrin’de öldürmüş

20-06-2024
Rûdaw
Etiketler ABB CENTCOM IŞİD DSG Efrin
A+ A-

Haber Merkezi – ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı dün Suriye'de düzenlenen operasyonda üst düzey bir IŞİD'i sorumlusunun öldürüldüğünü duyurdu; ancak operasyonun hangi bölgede yapıldığına dair detay paylaşılmadı.

Demokratik Suriye Güçleri (DSG) Sözcüsü Ferhat Şami sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada operasyonun Efrin'de gerçekleştirildiğini duyurdu.

Şami mesajında şu ifadeleri kullandı:

“Uluslararası Koalisyondaki ortaklarımızı, Türkiye'nin işgal ettiği Efrin bölgesinde üslenmiş olan, hava saldırısı sırasında hedef alınan IŞİD teröristi Usame Muhammed İbrahim el-Cenabi'nin öldürülmesinden dolayı tebrik ediyoruz.

Türkiye'nin desteklediği sözde geçici hükümetin, bu IŞİD teröristinin sivil olduğunu ve DSG bombalamasıyla öldürüldüğünü iddia etmesi, Suriye'den Türkiye için çalışan gruplara yönelik kasıtlı yanlış bilgilerin boyutunu bir kez daha açıkça ortaya koyuyor. Bu IŞİD liderliğini koruma ve onları sivil olarak gösterme çabasıdır. Türk işgali altındaki bölgeler IŞİD liderleri için güvenli bir yer olmaya devam ediyor; Usame el-Cenabi'nin Efrin'deki bir yerleşim yerindeki varlığı, Türkiye'nin terörizme destek vermedeki rolünün boyutunu gösteriyor.”

CENTCOM’dan dün yapılan açıklamada, "Saldırı 16-06-2024 tarihinde gerçekleşti. Yetkilinin adı Usame Cemal Muhammed İbrahim Cenabi. Onun ölümü IŞİD'in terör saldırıları gerçekleştirmesini önleyecektir" denilmişti.

Saldırıda herhangi bir sivilin yaralanmadığı belirtilen açıklamada operasyonun Suriye'nin hangi bölgesinde gerçekleştiğine dair ayrıntıya yer verilmemişti.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli