CENTCOM ekim ayında IŞİD’e karşı kaç operasyon düzenlediğini açıkladı

30-10-2023
Etiketler CENTCOM IŞİD Operasyon Suriye Irak Kürdistan Bölgesi
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM), IŞİD’e Karşı Uluslararası Mücadele Koalisyonu’nun Ekim ayında Irak ve Suriye'de, IŞİD’e karşı 15 operasyon düzenlediğini, operasyonlarda iki IŞİD mensubunun öldürüldüğünü ve birçoğunun da tutuklandığını bildirdi.

CENTCOM’un X Platformu resmi hesabından yapılan açıklamada, "7 Ekim 2023'ten bu yana, Birleşik Görev Gücü ve ortakları, IŞİD’e karşı toplamda 15 operasyon düzenledi. Operasyonların sonucunda iki militan öldürüldü ve 27’si de gözaltına alındı” denildi.  

IŞİD'e karşı mücadelede Peşmerge güçleri ve Irak ordusunun yanı sıra Kürtlerin liderliğindeki Demokratik Suriye Güçleri (DSG) de yer alıyor.

IŞİD, 2014 yılında bir çok bölgesini işgal ettiği Irak ve Suriye’den 2017 ve 2019 yıllarında tasfiye edildi. Örgütün kontrol ettiği bir saha olmasa da Irak ve Suriye’de bombalamalar, vur-kaç saldırıları ve insan kaçırma gibi eylemlerde bulunabiliyor.

Ötgüt yıllar içinde önemli ölçüde zayıflamasına rağmen CENTCOM, çeşitli vesilelerle yaptığı açıklamalarda, “IŞİD'in kalıcı olarak yenilgiye uğratılması hedefine bağlı kalmaya devam ettiğini" bildiriyor.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli