Mahmut Alınak: Evim ve yüreğim Afganistanlı sığınmacılara açıktır

19-08-2021
Rûdaw
Etiketler Mahmut Alınak Afganistan Mülteci
A+ A-

Haber Merkezi – Kürt siyasetçi ve yazar Mahmut Alınak herkesin mültecileri kucaklaması gerektiğini belirtti ve “Evim ve yüreğim Afganistanlı sığınmacılara açıktır” dedi.

Halkın Emek Partisi (HEP) eski milletvekili Mahmut Alınak, Twitter hesabı üzerinden Afgan mültecilerle dayanışma çağrısı yaptı. Sığınmacılara kapısının açık olduğunu belirten Alınak’ın paylaşımları şöyle:

“Evim ve yüreğim Afganistanlı sığınmacılara açıktır. Altı sığınmacıyı evimde misafir edeceğim. Zulümden kaçan her sığınmacı bizim kardeşimizdir. 1989’da Saddam’ın kitlesel katliamından kaçan yüz bin civarındaki Güneyli Kürt Kuzey’e sığınmışlardı. Kuzeyli Kürtler göz yaşartan bir dayanışmayla çoluk çocuk o yüz bin insanı evlerinde misafir ettiler. Dün Kürtler katliamdan kaçmıştı, bugün de Afganistanlılar kaçıyor. Gün zulme uğrayanların birlik ve dayanışma günüdür. Dün nasıl ki Güneyli Kürtlere bağrımızı açtıysak, bugün de Afganistanlılara bağrımızı açmalıyız. Bu bir insanlık görevidir. Dünyaya parmak ısırtacak bir seferberlikle Afganlı kardeşlerimize sahip çıkmalı ve onları evlerimizde misafir etmeliyiz. Mutluluğun yolu paylaşmaktan geçer.”

Hesabı üzerinde Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani’nin ülkesini terk etmesini hatırlatan Alınak, Kürt lider Qazi Mihemed’i andı:

“Qazi Mıhemed bir özgürlük güneşidir. Mahkemede ve asılacağı darağacı altında sergilediği kahramanlık, mazlum dünya insanlığı için eşsiz bir mirastır. Qazi Mıhemed'in anısı önünde saygıyla eğiliyorum.

Afganistan Cumhurbaşkanı E. Gani kaçtı. Ya Kürdistan Cumhurbaşkanı Qazi Mıhemed ne yaptı? İran güçleri ülkesini işgal ettiğinde, kaçması için yapılan tekliflere ‘Beni öldüreceklerini biliyorum. Halkıma söz verdim, onları yalnız bırakmayacağım’ dedi ve arkadaşlarıyla birlikte idam edildi.”

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli