Afgan aileler kandırıldı: ‘Burası Türkiye’ deyip Kürdistan Bölgesi'ne getirdiler!

18-06-2024
Rûdaw, Afgan aile ile görüştü
Rûdaw, Afgan aile ile görüştü
Etiketler Afgan mülteciler Afganlar Mülteci Kürdistan Türkiye
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – İran’dan kaçak yollarla Türkiye’ye gitmek isteyen iki Afgan aile kaçakçılar tarafından kandırıldı ve Kürdistan Bölgesi’ne getirildi.

Edinilen bilgilere göre ailelerin her bir üyesi için insan kaçakçıları 3 bin dolar aldı.

Mağdur ailelerden biri İran’da durumlarının gittikçe kötüye gittiğini, her şeylerini satıp Türkiye’ye gitmek istediklerini belirtti.

Rûdaw’a konuşan mağdur aile üyesi, “İran’da kaçak olduğumuz için hayatımız oldukça zorluydu. Çalışamıyorduk ve ev kiralayamıyorduk. Çok kötü durumdaydık. Bunun üzerine Türkiye’ye gitmek istedik, çünkü Türkiye mülteci kabul ediyor ve Afganları da kabul ediyor. Bu yüzden her şeyimizi sattık. Ama kaçakçı bizi buraya getirdi” ifadelerini kullandı.

"Bize 'Burası  Türkiye' dedi"

Kaçakçılara aile üyesi başına 3 bin dolar verdiklerini belirten kadın, “Ona kişi başı 3 bin dolar verdik ki bizi Türkiye’ye götürsün ancak buraya, Erbil’e getirdi. Bize ‘Burası Türkiye’ dedi.  Biz de burasının Türkiye mi Irak mı olduğunu bilemiyorduk” dedi.

"Çalışmak istiyoruz"

Afgan kadın devamında ise “Şimdi durumumuz çok kötü. Ne bir iş yapabiliyoruz ne de ev kiralayabiliyoruz. Kaçak olduğumuz için hiçbir şey yapamıyoruz. Hükümetten talebimiz bizi başka bir ülkeye vermesi ya da bize çalışmamız için imkan sunması. Herkes gibi çalışmak ve normal hayatımıza devam etmek istiyoruz” ifadeleriyle yardım istedi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

 Kerkük İl Meclisi'ndeki Kürdistan Demokratik Partisi (KDP) Fraksiyonu Başkanı Hasan Mecid

Irak'taki nüfus sayımında Kürtleri bekleyen tehlike: KDP'li yetkiliden uyarı!

Irak'ta 30 Ekim'e kadar sürecek nüfus sayımı için kayıt işlemleri başladı. KDP Fraksiyonu Başkanı Hasan Mecid, tartışmalı bölgelerde 140. Maddenin yerini alabileceği endişesiyle şehir dışında yaşayan Kerküklü Kürtlerin geri dönmesi çağırısında bulundu.