ERBİL - Temyiz Mahkemesi iki akademisyeni öldüren sanığın idam kararını onadı

16-10-2023
Etiketler Erbil Selahaddin Üniversitesi Akademisyen Temyiz Mahkemesi
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Kürdistan Bölgesi Temyiz Mahkemesi, Selahaddin Üniversitesinde görevli iki akademisyeni öldüren sanığa verilen idam kararını onadı.

Erbil Ceza Mahkemesi 22 Haziran’da geçtiğimiz yıl Selahaddin Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Dr. Kawan İsmail Gerdi ve Mühendislik Fakültesi öğretim görevlisi Dr. İdris İzzet Hemehan’ın öldürülmesi davasının altıncı duruşmasında katil zanlısı E.M.Q. isimli genç hakkında iki kez idam kararı verdi.

Rûdaw’a konuşan her iki akademisyenin dava avukatı Brizo Said, “Temyiz Mahkemesi, Selahaddin Üniversitesi’nin iki şehidi davasında alınan kararı oy birliği ile onayladı” dedi.

Öldürülen akademisyenlerin avukatı, mahkemede çıkan idam kararının bozulması için yapılan itirazın 10 gün içerisinde Temyiz Mahkemesine gitmesi gerektiğini belirterek, “Karşı taraf kararın bozulması için başvuruda bulunmuştu” ifadelerini kullandı.

Kürdistan Bölgesi’nde idam kararı olmasına rağmen bu karar şimdiye kadar uygulanmıyor.

28 Haziran 2022’de E.M.Q. isimli genç, Selahaddin Üniversitesine silahla girerek Hukuk Fakültesi Dekanı Dr. Kawan İsmail Gerdiyi öldürmüş, bir güvenlik görevlisini de yaralamıştı.

Ardından saldırgan, Mühendislik Fakültesi öğretim görevlisi Dr. İdris İzzet Hemehan’ı  evine giderek aynı silahla öldürdü.

Erbil Valisi Omid Xoşnav yaptığı açıklamada zanlının daha önce disiplin suçları nedeniyle Soran Üniversitesi’nden atıldığını, Selahaddin Üniversitesi’ne yaptığı başvurunun da kabul edilmediğini söyledi. Üniversite öğrencisi gencin geçmişte Selahaddin Üniversitesi’ne alınmaması nedeniyle Dr. İzzet Hemehan’ın eşi ve aynı zamanda öğretim görevlisi Niştiman Hemehan’a hakaret ve disiplinsiz hareket ettiği gerekçesiyle mahkemelik olmuştu.

Saldırgan hakaret davasının görüleceği duruşma günü önce Selahaddin Üniversitesi’ni, ardından da öğretmeninin evini basarak her iki akademisyeni katletmişti.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli