Erbil’deki Filipinliler basketbol ve voleybol turnuvasında kozlarını paylaştı

02-09-2023
Etiketler Erbil Filipin Akad Turnuva
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Kürdistan Bölgesi’ndeki Filipinliler, basketbol ve voleybol turnuvasında kozlarını paylaşıyor.

Başkent Erbil’de yaşayan Filipin vatandaşları, hem sosyalleşmek hem de spor yapmak için Ankawa’daki Akad spor tesisinde bir araya geldi.

Yıllardır Erbil’de çalışan yüzlerce Filipinli farklı aktivitelere katılarak bir yandan hemşehrileriyle buluşuyor diğer yandan da ülke hasretini giderdi. Turnuvaya katılan 120 kişi, 10 takımdan oluşan voleybol ve basketbol takımları ile kozlarını paylaştı. 

Kate Fantesevina 9 yıldır Kürdistan Bölgesi başkenti Erbil’de yaşıyor. Haftanın 6 günü çalışıyor hafta sonu bir günlük iznini de arkadaşlarıyla voleybol oynayarak geçiriyor.

Rûdaw’a konuşan Kate Fantesevina, “Erbil’de olmaktan dolayı çok mutluyum, burada bir aile gibi çalışıyoruz. Filipinlere özel bir komisyonumuz bizi Akad spor tesislerinde bir araya getiriyor, burada voleybol ve basketbol oynuyoruz. Böylelikle iş hayatındaki stresten uzaklaşıyoruz" dedi.

Turnuvanın bütün masrafları Filipin Spor komisyonu tarafından karşılanacak ve müsabakanın sonuna kazananlara kupa verilecek.

Rûdaw muhabirine konuşan Merry Gein, “2012 yılından bu yana bu tür faaliyetlere başladık. Amacımız spor aracılığıyla bütün Filipin vatandaşları olarak bir araya gelmektir. Ülkemizden ve vatanımızdan uzakta yaşıyoruz. Spor bizim için mutluluk kaynağı ve vatan hasretimizi gidermeye vesile oluyor” diye konuştu.

Turnuvaya katılanlar, arada bir Kürt sporcularla da oynamak istediklerini söyledi.

Ram Sendikan da “Öncellikle size teşekkür ederim, daha sonra bu müsabakayı düzenleyenler teşekkür ediyorum. Kendi vatandaşlarımla burada özgürce spor yapmaktan dolayı çok mutluyum. Kürt sporcularda bizlerle oynamak isterlerse biz her zaman hazırız" ifadelerini kullandı.

Filipinli Ani Astillo ise, Kürt takımları bizimle oynamak isterlerse buna çok mutlu olacağız. Onların da düzenlediği müsabakalara katılmak isteriz. Daha öncede farklı millet ve ulustan olan takımlarla da karşı karşıya geldik. Çağrıldığımız müddetçe Kürt takımlarıyla oynamaya hazırız. Çünkü spor bütün ulusları bir araya getirebilir” dedi. 

Rûdaw'ın edindiği bilgilere göre, Kürdistan Bölgesi’nde bin 200 Filipin vatandaşı yaşıyor.


Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Ağrı Dağı / ANKA

İranlı dağcının cenazesi Ağrı Dağı’ndan indirildi

Açıklamada, 3 farklı bölgeye kurtarma istasyonları kurularak 4 bin 300 rakımda bulunan güvenli bölgeye getirilen kazazedenin naaşının dün saat 17.05 itibarıyla dağdan indirilerek sağlık ekiplerine teslim edildiği bildirildi.