Erbil’de silah deposu ele geçirildi

04-07-2023
Etiketler Erbil Asayiş Müdürlüğü Silah Depo
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Erbil Genel Asayiş Müdürlüğünce düzenlenen operasyonda, çok sayıda ruhsatsız silah, yedek parçasının gizlendiği bir silah deposuna el konuldu.

Erbil Genel Asayiş Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, alınan istihbarat doğrultusunda Güvenlik Soruşturma Hakimi’nin izni doğrultusunda Zêrevani Komutanlığı istihbarat birimi ile koordineli bir şekilde Lawan Mahallesi’nde bir adrese operasyon düzenlendiği belirtildi.

Söz konusu adreste yapılan aramalar neticesinde içinde kalaşnikof, tabanca, M4, Kanas keskin nişancı tüfeği ve BKC marka onlarca silahın yanı sıra çok sayıda mermi, yedek parça ve askeri teçhizatın saklandığı bir deponun ele geçirildiği bilgisine yer verilen açıklamada, R.A.C. isimli depo sahibin gözaltına alındığı ve hakkında soruşturma başlatıldığı kaydedildi.

Depoda silahların tamiri için ayrıca bir torna teçhizatının bulunduğu ve ele geçirilen mühimmatın ticari amaçlar için kullanıldığı aktarıldı.

1 Mart 2022 tarihinde Kürdistan Parlamentosu tarafından onaylanan Ruhsatsız Silahlara Dair 2 Sayılı Kanun'un 15. Maddesine göre, ateşli silah bulundurma veya satmanın cezası en az 3 yıl hapis ile başlıyor. Ayrıca bu yasaya uymayanlara 2 ile 5 milyon dinar da ceza kesiliyor.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli