Erbil saldırısında ilginç detay: Mezarlıkta saklanan şüpheli şahıs yakalandı

16-01-2024
Etiketler Erbil İran Mezarlık Pêşrew Dizayi
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Erbil’e yönelik füze saldırısı esnasında Mela Omer Mezarlığında saklanan şüpheli şahıs gözaltına alındı. Şahıs ilk ifadesinde, İranlı olduğunu ve iş aradığını söyledi.

Erbil'de birçok sivil bölgeye balistik füze ve insansız hava aracı ile saldırıları düzenlendi. Kürdistan Bölgesi Güvenlik Konseyi, saldırıda 4 kişinin hayatını kaybettiğini, 6 kişinin de yaralandığını açıkladı. İran Devrim Muhafızları Ordusu saldırıyı üstlendi.

Füzelerden dördü, Kürd iş insanı Pêşrew Dizayi’nin Mela Omer semtindeki konutuna isabet etti. Dizayi, 1 yaşındaki küçük kızı Jina ve evde konuk olan Bağdatlı iş insanı hayatını kaybederken Dizayi’nin eşi ve 2 çocuğu da ağır yaralandı.

Rûdaw muhabiri, saldırı esnasında Pêşrew Dizayi’nin evinin yakınında bulunan Mela Omer Mezarlığında saklanan şüpheli bir şahsın vatandaşlar tarafından yakalandığını bildirdi.

Şüphelinin üzerinden İran kimliği, bolca Irak dinarı ile iki adet telefon çıktı. İlk ifadesinde “Erbil’e iş aramak için geldiğini” söyleyen şahıs, güvenlik güçlerine teslim edildi.

Şüpheli ile ilk karşılaşan vatandaşlar, “WhatsApp ile konuşuyordu. Bizi gördükten sonra konuşmalarını hızlıca sildi” dedi.

Gözaltına alınan şahısla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli