Neçirvan Barzani, Pêşrew Dizayi’nin taziyesine katıldı

17-01-2024
Etiketler Neçirvan Barzani Pêşrew Dizayi Erbil İran Saldırı
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Başkan Neçirvan Barzani ve Başbakan Yardımcısı Kubad Talabani, İran Devrim Muhafızları'nın Erbil’e düzenlediği saldırıda yaşamını yitiren Kürd iş insanı Pêşrew Dizayi ve kızı Jina Dizayi'nin taziyesine katıldı.

İran Devrim Muhafızları Ordusu’nun başkent Erbil'e düzenlediği balistik füze saldırılarında hayatını kaybeden Falcon Group sahibi Kürd iş insanı Peşrew Dizayi ve henüz 1 yaşını doldurmamış olan küçük kızı Jina, dün Şemamk kasabasına bağlı Baqirte köyünde düzenlenen merasimle toprağa verildi.

Dizayi ve kızı Jina’nın taziyesine bugün çok sayıda yetkili ve şahsiyet katıldı. Başkan Neçirvan Barzani ve Başbakan Yardımcısı Kubad Talabani de taziyelere katılanlar arasındaydı.

Kürdistan Bölgesi Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Başkan Neçirvan Barzani, merhumun ailesine derin taziyelerini ileterek, sabır ve başsağlığı diledi.

Dizayi ailesi de acılarını paylaştığı için Barzani’ye şükranlarını iletti.

"Uluslararası hukuka, komşuluğa ve insani değerlere karşı işlenmiş bir suçtur"

Kürdistan Bölgesi Başkanlığı, 4 sivilin hayatını kaybettiği, 16 sivilin yaralandığı saldırıyı kınayan bir açıklama yapmıştı.

Açıklamada şu ifadelere yer verilmişti:

“İran Devrim Muhafızları'nın dün gece Erbil'e düzenlediği ve çok sayıda sivilin şehit olması ve yaralanmasıyla sonuçlanan düşmanca saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Şehit ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz.

Kürdistan Bölgesi'nin sürekli haksız bir şekilde hedef alınması ve sivillerin şehit edilmesi uluslararası hukuka, komşuluğa ve insani değerlere karşı bir suçtur.

Bu aynı zamanda Irak'ın egemenliğinin, barışının ve istikrarının da açık bir ihlalidir. Kürdistan Bölgesi hiçbir zaman hiçbir taraf için tehdit kaynağı olmamıştır ve olamaz.

"Saldırıların bahanesi asılsız ve gerçek dışıdır"  

İran Devrim Muhafızları'nın saldırı bahanesi tamamen asılsız ve gerçek dışıdır.

Bu nedenle Irak Federal Hükümeti'ni derhal gerçeklerin ortaya çıkarılması için soruşturma başlatmaya, Kürdistan Bölgesi'ni koruma ve bu saldırıları önleme görevini yerine getirmeye çağırıyoruz.”

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli