Bombardımanda Peşrew Dizayi’nin evinde sağ kurtulan Filipinli çalışan anlattı

19-01-2024
Rence Cemal
Foto: Rûdaw
Foto: Rûdaw
Etiketler Erbil Filipinler Peşrew Dizayi İran
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – İran’ın Erbil’e yönelik saldırısında hedef alınan Kürd iş insanı Peşrew Dizayi’nin evinde çalışan Filipinli kadınlardan ikisi yaralı kurtuldu. Dizayi’nin hayatını kaybeden küçük kızı Jina’nın bakıcısı ise hala kayıp.

İran Devrim Muhafızları Ordusu, 15 Ocak günü akşam saat 23:30’da Erbil’e 11 balistik füze fırlattı. Füzelerden dördü, Falcon Group sahibi iş insanı Peşrew Dizayi’nin Pirzin semtindeki evine isabet etti.

Bombardımanda Dizayi ve 25 Ocak’ta 1 yaşına girecek olan küçük kızı Jina ile evde misafir bulunan Süryani asıllı Iraklı iş insanı Kerem Mikhail hayatını kaybetti. Evde küçük Jina’nın bakıcısı olan ve öldüğü düşünülen Filipinler vatandaşı Mishel Mendoza’nın cenazesi henüz bulunamadı. Peşrew Dizayi’nin eşi ve iki çocuğu da ağır yaralandı.

Evde çalışan iki Filipinliden biri 42 yaşındaki Arlen Antonio, hastanede tedavi görüyor.

Rûdaw’a konuşan Arlen Antonio, “Şu an daha iyiyim, ayağımda kırıklar var. Olay anında mutfakta uyuyordum. Sonra bir patlama sesi geldi. Uyandığımda ikinci bir patlama daha yaşandı ve kendimden geçtim” dedi.

Yaklaşık 7 yıldır bir firmanın çalışanı olarak Erbil’de çalıştığını belirten Antonio, “Dizayi ailesi çok iyi insanlardı. Bu olanları ve bu insanların başına böyle bir şeyin geldiğini düşünmek bile istemiyorum. Bize çok yardımcı oluyorlardı. Biz birlikte bir aile gibiydik, bize çok saygı duyuyorlardı. O babam gibi iyiydi” diye konuştu.

Evden yaralı çıkarılan Filipinli işçilerden 38 yaşındaki Margi Palmy de başından aldığı ağır yaralar nedeniyle konuşabilecek durumda değil.

Erbil Sivil Savunma ekipleri yıkılan evin enkazında Mishel Mendoza’nın cenazesini arıyor. Enkazdan çıkarılan insan parçaları DNA tesi için adli tıbba gönderildi.

Filipinler'in Erbil fahri konsolosu Felah Enver, “Mishel’in ailesi Filipinler Dışişleri Bakanlığı üzerinden kızlarının cenazesini almak için temasa geçti. Biz de Kürdistan Bölgesi hükümetinin bize vereceği yanıtı bekliyoruz” dedi.  

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli