Başkan Barzani Sünni liderlerle görüştü

11-09-2022
Etiketler Mesud Barzani Egemenlik Koalisyonu Irak Hamis Hançer Muhammed Halbusi
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Başkan Barzani ile Halbusi ve Hançer arasındaki görüşmede, Irak’ta erken seçim yapılması gerektiğine vurgu yapılarak bu süre zarfında Parlamento’nun çalışmalarını sürdürmesi görüşü önplana çıktı.

Başkan Mesud Barzani bugün Pirmam’da Irak Parlamento Başkanı Muhammed Halbusi ile Sünni Egemenlik İttifakı Başkanı Hamis Hançer'i kabul etti.

Başkan Barzani’nin ofisinden yapılan açıklamaya göre, Irak’ta siyasi durumun olumsuz sonuçları ele alındığı görüşmede, diyalog dilinin önemi ve anayasal yöntemlerin izlenmesi gerektiğine dikkat çekildi. Ayrıca, çelişkilerin aşılması ve Irak halkının çıkarına olan bir çözüme ulaşılması gerektiğine vurgu yaptı.

Taraflar, tam yetki ve güvene sahip bir hükümet kurulabilmesi için yasal hazırlıkların ardından erken seçim yapılmasının önemini vurguladı. Ayrıca Parlamentonun çalışmalarına seçimlere kadar devam edilmesi gerektiğini belirtti.

Liderler tüm tarafların yapıcı bir şekilde bir araya getirilmesi, toplumsal uzlaşı ve vatandaşların güvenliğinin korunmasına hizmet eden her türlü adımı atmaya hazır olduklarını ifade etti.

Görüşmede, Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) ile Egemenlik Koalisyonu’nun ülkenin yüksek çıkarlarına hizmet etmek adına ortak bir duruş oluşturmak için iletişim halinde olmasının önemine değinildi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli