Sünni lider: Erdoğan’ın ziyareti Irak-Türkiye arasında istikrara vesile olacak

22-04-2024
Etiketler Hamis Hançer Sünni Türkiye Irak
A+ A-

Haber Merkezi - Irak Sünni es-Siyade (Egemenlik) Koalisyonu Başkanı Hamis Hançer, Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Irak ziyaretinin iki ülke arasındaki "tarihi ve kardeşlik" ilişkilerini güçlendirme girişimi olduğunu söyledi. Hançer, bunun iki ülke arasında istikrar ve işbirliğinde rol oynayacağını belirtti.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bağdat'taki temasları kapsamında Irak Türkmen toplumu temsilcileri ile bir araya geldi.

Erdoğan daha sonra Bağdat'taki resmi programları kapsamında Irak Sünni Toplumu temsilcilerini kabul etti.

Sünni es-Siyade (Egemenlik) Koalisyonu Başkanı Hamis Hançer, Erdoğan’ın bu ziyaretinin iki ülke arasındaki "tarihi ve kardeşlik" ilişkilerini güçlendirme girişimi olduğunu belitti.

Hançer ayrıca ziyaretin iki ülke arasında “terörün ortadan kaldırılması, sınır güvenliği, ekonomi, kalkınma ve yatırım ile ortak konularda istikrar ve işbirliğine katkı sağlayacağını söyledi.

Sünni lider, Irak ve Türkiye'nin Kalkınma Yolu Projesinin uygulanması, ticaret ve kültürel alışverişin artırılması ve sınır güvenliği de dahil olmak üzere birçok konuda uzlaştığını dile getirdi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani, "Irak Cumhuriyeti ile Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Su Alanında İşbirliği Çerçeve Anlaşması" ve "Stratejik Çerçeveye İlişkin Mutabakat Zaptı"na imza atarken, 2 ülke arasında farklı alanlarda ayrıca 24 işbirliği anlaşması imzalandı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Foto: Kanada'nın Irak Büyükelçisi Kathy Bunka

Kanada'nın Irak Büyükelçisi: Kürdistan parlamento seçimleri için desteğe hazırız

Kanada'nın Irak Büyükelçisi Kathy Bunka Kürdistan Bölgesi’nde parlamento seçimlerinin Ekimde yapılmasına karar verilmesinden memnuniyet duyduğunu belirterek, "İstenildiği takdirde seçimlerin yapılmasına yardım etmeye hazırız" dedi.