KÜRDİSTAN – Şehirler arası seyahatler durduruldu

11-03-2020
Etiketler Kürdistan Bölgesi Koronavirüs Kürdistan Koronavirüsle Mücadele Kurulu
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Koronavirüsle Mücadele Kurulu, alınan tedbirler kapsamında Kürdistan Bölgesi’nde şehirler arası seyahatlerin durudurulmasına karar verdi.

Kürdistan Koronavirüsle Mücadele Kurulu, İçişleri Bakanı Reber Ahmed başkanlığında bugünkü toplantısının ardından alınan kararları açıkladı.  

Buna göre, 14 Mart’tan itibaren 28 Mart 2020 tarihine kadar, şehirler arası seyahatler durdurulacak. Bu karar sağlık ve güvenlik ekipleri, diplomatları, uluslararası kurumları ve tüccarları kapsamıyor. Bunun dışındaki diğer seyahatler valilikler bünyesinde oluşturulan operasyon odalarının kararı doğrultusunda gerçekleştirilebilecek.   

Kurulun aldığı diğer bazı önemli kararlar şunlar:

- 14-28 Mart tarihleri arasındaki seyahat yasağı Kürdistan Bölgesi ile Irak kentleri arasında da geçerli olacak. Seyahat etmek isteyenler operasyon odalarından izin almak zorunda kalacak.

- Rojhılat ile Kürdistan Bölgesi arasındaki Haci Omeran, Başmah ve Perwizhan sınır kapılarında ticari hareketliliğin kısıtlanacak, iki taraf arasındaki alış verişlerde temasa izin verilmeyecek.  

- İran’da bulunan Kürdistan Bölgesi vatandaşları için son dönüş tarihi 16 Mart 2020 olarak belirlendi. Bu tarihten sonra dönmek isteyenlere 1 Nisan 2020’ye kadar izin verilmeyecek.

- Newroz etkinliklerinde kalabalıktan kaçınılacak, Kürdistan Turizm Kurulu da bahar etkinliklerinde halkın toplandığı tesisleri kapatacak.

- Spor etkinlikleri 1 Nisan 2020’ye kadar dururulacak, Kürdistan Bölgesi’nde oynanan Irak Birinci Ligi maçları da seyircisiz oynanacak.

- Pazar yerlerinin denetlenmesi ve kalabalığın önlenmesi konusunda valiliklere gerekli yetki verilecek.

14-28 Mart tarihleri arasında Erbil ve Süleymaniye uluslararası havalimanlarındaki tüm sivil uçuşlar dururulacak. Bu karar da diplomatik ve resmi heyetleri kapsamıyor.  

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli